Avrupa’ya devam

Fenerbahçe kendi evinde AEL karşısında iyi futboldan ziyade, maçı kazanmak zorundaydı. Grubunun lideri olarak başladığı maçta, Kuyt ve Sow’un attığı 2 golle, şu andaki konumu itibariyle, grubunun zirvesindeki yerini sağlama aldı.

Futbola bakacak olursak... Fenerbahçe hem iyi bir skor aldı hem de iyi futbol oynadı. Özellikle Meireles’i çok beğendim. Pas trafiği mükemmele yakın. Mehmet Topal da beklediğimiz gibiydi. İyiye yakın, kontrollü ve az pas hatası yaparak, takımına yararlı olmaya çalıştı. Kuyt, inanılmaz bir efor sarfederek, hani neredeyse sahada basmadık yer bırakmadı.

AEL takımı, maçın 70. dakikasında Ouon gole giden Sow’u düşürünce, hakemin de doğru bir kararıyla 10 kişi kaldı ve Fenerbahçe iyice rahatladı..  Fenerbahçe savunması, AEL hiçbir şekilde zorlamadığından, hatasız futbol oynadı diyebiliriz. AEL ilginç bir takım. Skora bakmaksızın, topu ayağa oynamaya çalışan, Fenerbahçe ceza sahasına gelince ise olabildiğince fren yapıp, gol pozisyonu üretmekten kaçınır gibi gözüktüler.

Fenerbahçe’nin iyi veya kötü yanlarını bırada fazla abartılı bir şekilde yazıya dökmeyi istemem. Ama şu da bir gerçek ki, bu kadar rahat ve açık futbol sergileyen rakibi AEL karşısında, elbette Fenerbahçe’nin futbolu, attıkları ve kaçırdıkları gollerle beğeni kazandı. Avrupa yolunda emin adımlarla giden Fenerbahçe’yi kutlamak isterim.

Takımları, Kadıköy’de 3 puan alıp böyle bir futbol sergilediği için sanırım sarı-lacivertli taraftar grubu da mutlu ve memnun bir şekilde evlerine dönmüştür.

İkinci yarının son çeyreğinde, ilginç bir pozisyon izledik. Dünya sahalarında ender görülecek bir pozisyondu. Selçuk’un çok güzel kafa şutu direkten döndü, bu topa Sow vurdu, o da aynı direkten döndü. Bu, üst üste şanssız kaçan gol, biraz da seyredenleri güldürdü.

Fenerbahçe’nin kendi ligimizde Orduspor ile oynayacağı pazar günkü maçta, aynı futbol ve aynı skoru sergilemesini bekliyoruz. Çünkü Fenerbahçe’ye karşı kendi ligimizde hangi takım olursa olsun, bu kadar rahat futbol oynatmaz. Belirtmek isetirim ki, bizim ligimizdeki takımlarımız, sert ve kapalı savunma yaptıkları için, Sow’un da, Meireles’in de, Kuyt’ın da, diğer futbolcuların da yeteneklerini üst seviyede göstermeleri lazım. Böyle olursa Orduspor’u da yeneceklerdir. İnşallah bu öngörümde yanılmış olmam.