“Ayakkabı Kutusu” Hesabı...!

Kutsalı maksadına pervasızca alet edenleri gördükçe, eskilerin acayip olaylar karşısında durup da fe suphanallah  “kıyamet alameti” diye tepki göstermelerini hatırlayıp, aynen mırıldanıyoruz..!

Her gün, her saat, her dakika şahit olduklarımız,duyduklarımız bir yaş daha katıyor ömrümüze, yılda bir değil artık,  an ’da bir yaşlanıyor ve tecrübe kazanıyoruz...!

Cemaat adına kalem sallayan  yazarlar, televizyonlarda veya çeşitli platformlarda laf etmeyle görevlendirilmiş bir takım insanların pişkince  vicdansızlıkları yüreklerimizi kanatıyor, meselelere biraz yakın olan ve bir takım şeylere şahit olanları kahrediyor..!

 "Her kim bile bile, benim ağzımdan uydurulmuş, bana ait olmayan bir sözü ben söylemişim gibi anlatır ve aktarırsa, o da, o sözü uyduran iki kişiden biridir"  ve  “Kim bilerek bana ait miş gibi bir sözü söylerse Cehennem ’deki oturacağı yere hemen hazırlansın” hadisi şerifini gayet iyi bilmeleri icap edenlerin,  âlemlere rahmet Hz. Peygamberi  sadece dizi filmlere değil, yaşanan kardeş kavgasında, fitnede bile kullanmaktan geri durmamaları nasıl titiz bir eğitimden geçtiklerini izhar ediyor..!

Tevazu adı altında kibrin kitabını yazıyorlar. Biz olmasaydık siz bir hiç’ tiniz demeye getirilen imalı ve iddialı laflar…!

Vefasızlık görüyoruz diye milletin gözleri  önünde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir şekilde tantana yapanlar, insanlığınen büyük vefasızlığını yapıp, zehirli hançerlerini, sırtına bindikleri millet hamallarına saplamaktan hiç çekinmiyor..!

Millet davası hamallarının yıllardır meşru ve resmi yollarla, halkın teveccühünü kazanarak elde ettiği hizmet imkânı ve mevkilerini hiçbir kıskançlık göstermeyerek paylaşmalarına rağmen, cemaatin bu paylaşım çerçevesinde ele geçirdikleri imkânları büyük bir hasislikle kullanmaları ve kendi meşrepleri dışında olan millet çocuklarını fişlemeleri,  gayri meşru mesnetlerle uydurdukları iftiralar, yalan yanlış bilgilendirmeler marifetiyle kumpaslar kurarak önlerini kesmeye çalışmaları ve bulundukları pozisyonlardan uzaklaştırma gayretleri de ayrı bir  iğrençliktir..!  

Bir de pişkince  mazlum pozlarıyla, “Fişleniyoruuuz”, üzerimize “cadı avı başlatıldııı ”,28 Şubatta bile böyle zulüm görülmediii tarzı tantanalarla süslüferyatlar, yıllardır titizlikle verilmiş özel eğitim hakkında yeterli ipuçları veriyor..!

Hırsız vaar, yolsuzluk vaar diye, mal bulmuş mağribi gibi oradan oraya telaşla tantana yapanların derdi yoksa, başka bir şeyler örtmek mi..?

Tarihi kumpas ’ta kullanılan “ayakkabı kutuları” hikayesine milletin istikbalini karartmayı bile göze alacak şekilde büyük önem atfedip, titizlikle dikkat çekenler, üzerlerine oturdukları başka “ayakkabı kutularını” örtmeye mi çalışıyor, acaba..?

Milletin piyasa ortalamalarının üzerinde yüksek bedeller ödeyerek de olsa çocuklarını gönderdiği meşhur devasa okullar acaba kaç “ayakkabı kutusu” ile yapılmıştır..?

O şehrin en işlek ana arterlerine kurulmuş paralel eleman yetiştirme kaynağı haline getirilen Okulların bulundukları arsalar kaç “ayakkabı kutusu” ile elde edilmiştir..?

O okulların ve bitişiğindeki cemaatin paralel kurumlarına ait yapılan on binlerce metrekare gösterişli devasa inşaatlar ve teknik hizmet bedelleri acaba kaç “ayakkabı kutusu” bedeline denk gelir..!

O tepede, bu şehirde,  dönüm dönüm araziler üzerine dikilen devasa kongre merkezleri ve üniversite inşaatları, liseler “ayakkabı kutusu” hesabı ile hesaplanmaya kalkılsa ne kadar eder, kaç kutu eder, veya kaç depo dolusuayakkabı kutusu” eder..?

Piyasaya döküldükçe şahit olduğumuz, en meşhur gazetelerin kapak sayfalarını kaplayan haberlere malzeme olmaya hak kazanan paralel yapılanmalarla bir kısım iş adamları arasında zaman zaman ahlaksız tekliflerle gerçekleştiği dillerde pelesenk kaset, montaj, şantaj ilişkileri neticesi dönen bütçeler kaç “ayakkabı kutusu” eder, veya “ayakkabı kutusu” dolu, kaç ardiye bedeli eder..?

Bu kadar pervasızca nankörlük bize Üstadın; “Utanmadan Utanan Bir Nesli Gelecek” ihbarını hatırlatıyor..!

Ve bu utanmaz tantanacı neslin terbiyecisi hocayı..!

Aldatan bizden değildir..!

Ve Sünnetullah gereği aldatan sonunda aldanacaktır..!

twitter; @ahmethamdicamli