Aydýn Doðan, kendisine ait olan Türkiye’nin en büyük medya kuruluþunu Demirören Grubu’na sattý. Doðan Medya’nýn sembol ismi Hürriyet gazetesi, Kanal D, CNN Türk, Posta gazetesi, satýlan yayýn organlarý içerisinde.
Bu satýþ, Cumhuriyet dönemi medya tarihinin bir dönüm noktasýdýr. Nasýl AK Parti iktidarý ve Erdoðan dönemi, siyasi hayatýmýzýn bir dönüm noktasý ise Doðan medyanýn, bilhassa Hürriyet gazetesinin el deðiþtirmesi de ayný ölçüde bir dönüm noktasýdýr.
Erdoðan Türkiye’si; iki asýrlýk arayýþ, bocalama döneminden sonra öze dönüþ, yerli ve milli deðerlerle diriliþ Türkiye’sidir.
Aydýn Doðan, bu diriliþi okuyamadý. Yanlýþ tercih yaptýðý, yanlýþ yerde durduðu için medyasýný satmak zorunda kaldý.
Artýk 15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbe giriþiminin bastýrýlmasý ve 16 Nisan 2017 referandumundaki ‘Evet’ ile yeni bir Türkiye gerçeði var. Cumhurbaþkanlýðý hükümet sistemi kapýda...
Bir yandan da yedi düvelle cephelerde savaþ verdiðimiz bu süreçte, tarihî yükü taþýyacak omuz da devreye girdi; Cumhur ittifaký…
Vesayetçiler bütün güçlerini Atlantik cephesinden alýyordu. Ama FETÖ desteðine raðmen baþarýlý olamadýlar. Bu defa CIA destekli 15 Temmuz darbe giriþimi devreye girdi.
Aziz milletimiz kararýný verdi, tercihini yaptý. Türkiye, tarihî iki kavþaðý da, 15 Temmuz’u ve 16 Nisan’ý –Allah’ýn izni ile- savrulmadan/devrilmeden geçti.
Aydýn Doðan, 15 Temmuz akþamý bir temsilcisinin jesti ile karar anýný yakalamýþken yine aklýný çeldiler, gönlünü yeni Türkiye’ye açamadý. Yine tereddüt etti, vesayetten Yeni Türkiye’ye geçiþi bir defa daha okuyamadý.
Eðer okuyabilseydi Aydýn Doðan, medyasýný satmak zorunda kalmayacaktý. En fazla 5 yazarý gönderseydi, Erdoðan’ýn Cumhurbaþkaný olarak devleti temsil ettiði gerçeðini iliklerine kadar kabul etseydi, yayýn çizgisine sivil iradenin gösterdiði istikamet yön verseydi, Aydýn Doðan hala medya patronuydu...
Yeni Türkiye’ye geçiþi, Aydýn Doðan neden okuyamadý?
Daha en baþta Aydýn Doðan Batýlý sermayenin ve vesayetin izni, icazeti ile Hürriyet’in sahibi oldu. TSK içindeki cuntacýlar olur vermeseydi, Aydýn Doðan Hürriyet’in sahibi asla olamazdý. Bu gerçeði Aydýn Doðan “Hürriyet, devlet gazetesidir” diyerek ifþa da etti.
Doðan medyasý vesayetin bütün hamlelerinde, 28 Þubat sürecinde kendisine verilen görevin gereðini yaptý. Bir Kelkitli olarak, mütedeyyin kitleyi aþaðýlayan, inciten, hedef yapan yayýnlara karþý çýkmasý gerekirken onay verdi.
Þimdi “gazeteciliðin evrensel kurallarýna baðlý kaldým” diye mesaj yayýnlýyor. Bugün Cumhurbaþkaný olan Erdoðan için Hürriyet’te atýlan “Muhtar bile olamaz” manþeti, acaba hangi evrensel kuralýn gereði?
Su yataðýný buluyorken, Erdoðan liderliðinde Türkiye kendine gelirken, Aydýn Doðan’ýn etrafýný Erdoðan düþmanlarý ile doldurdular. Erdoðan kin ve nefreti ile yatýp kalkan yazarlar, yayýn yönetmenleri ile Aydýn Doðan’a hayatýnýn yanlýþýný yaptýrdýlar.
Aydýn Doðan’ý, “Erdoðan’sýz Türkiye” yalanýna mahkûm ettiler…
Aydýn Doðan medyasý yerel seçimlerde AK Parti’nin, Cumhurbaþkanlýðý seçiminde Erdoðan’ýn karþýsýnda yer aldý. 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye barajý aþtýrmak için CNN Türk’te Demirtaþ’a saz çaldýrýldý, mavi boncuk takýldý. 16 Nisan referandumunda ‘Hayýr’ için Doðan medyasý en öndeydi…
Bu arada Erdoðan’a savaþ açan Pensilvanya’daki elebaþý F. Gülen, FETÖ hainleri de devreye girmiþ ve dinlemeler, þantajlar ile Aydýn Doðan’ý teslim almýþlardý.
Aydýn Doðan T24’teki röportajda (23 Mart 2018) aynen þunu söyledi:
“Benden 1 milyar dolar vergi aldýlar. Sonra da 260 milyon dolar aldýlar. Bunu yapanlarýn 16'sý da FETÖ'cü çýktý. Kimi tutuklandý, kimi kaçtý, ama 16'sý birden FETÖ'cü çýktý.”
Bunu þimdi söylüyor. Adým gibi eminim, o cezalar kesilirken de Aydýn Doðan, F. Gülen mühründen haberdardý...
Aydýn Doðan, medyasýný satmayabilirdi. Eðer milletin karþýsýnda deðil de milletin safýnda olsaydý, eðer medyasýný Cumhurbaþkanýmýz Erdoðan’a düþmanlýk yapan adamlara teslim etmeseydi bunlarýn hiçbiri baþýna gelmezdi.
Aydýn Doðan’ý, Erdoðan’ýn gidici olduðuna, vesayet rejiminin ve FETÖ’nün geri geleceðine ikna ettiler.
Aydýn Doðan, vesayetten Büyük Türkiye’ye geçiþte yanlýþ yerde durdu, medyasýndan oldu.