Aydınus derbiye nasıl atandı?

Bu sezonun bir hakem adına yönetilebilecek en zor maçı olan Beşiktaş-F.Bahçe derbisini hataları ve sevapları ile idare eden Fırat Aydınus bana göre sınıfı geçti. Aydınus’un bu müsabakadaki kararları kadar bu maça nasıl atanmış olduğunun da tartışılması gerekir. Bir kere şunu açıkça söylemek gerekir ki, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki bu önemli maçın hakemi kesinlikle Fırat Aydınus değildi.

MHK Başkanı bu önemli maçtan 2 hafta önce G.Saray- F.Bahçe derbisinde görev verdiği, bir sonraki hafta da Trabzon-G.Birliği maçına gönderdiği Fırat Aydınus’u Beşiktaş-Fener maçı için aklının ucundan dahi geçirmiyordu. Bu çok önemli derbi için MHK Başkanı’nın aklındaki ilk isim Halis Özkahya’ydı. Başakşehir ile Beşiktaş arasındaki maçı Kartal’ın kazanıp aradaki puan farkını 10’a çıkarması halinde ise derbinin hakemi genç Halil Umut Meler olacaktı.

Ancak hakem ataması konusunda yaptığı saçmalıklara alışkın olduğumuz MHK Başkanı’nın Başakşehir-Beşiktaş maçı için düşünmüş olduğu öngörüler gerçekleşmedi ve Halil Umut Meler ismi devre dışı kaldı. Özkahya’yı bir hafta önce G.Saray-Bursa maçına gönderip bu hakem de Bursa’da çok önemli hatalar yapınca, MHK Başkanı şaşkınlık içinde ortada kaldı. Fırat Aydınus’u hiç bir şekilde aklının ucundan geçirmediği apaçık belli olan MHK Başkanı Namoğlu, üstüne üstlük Aydınus’u geçtiğimiz çarşamba İzmir’de Göztepe ile Sivas arasında oynanan 1.Lig maçına gönderip bu maçı yönettirdi. 

Şimdi MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’na bazı sorularım olacak. 

1- Madem Halis Özkahya’yı derbi için düşündün, bir hafta önce niye Bursa-Galatasaray maçına gönderdin?

2- Bu maç için ikinci isim olarak kafandan geçen genç Halil Umut Meler’in bu önemli derbi için daha henüz hazır olmadığını bilmiyor musun?

3- Madem çaresiz kaldın ve hiç düşünmediğin Fırat Aydınus’u bu maça atama kararı verdin. Peki hafta sonu Beşiktaş-Fenerbahçe maçı yönetecek olan Aydınus’un bu derbiden 4 gün önce İzmir’de oynanan Göztepe-Sivas maçında ne işi vardı?  Ben yıllardır bu işin içindeyim, böylesine önemli bir derbiden 3-4 gün önce hakemine bir alt ligde maç yönettirmiş şaşkın bir MHK Başkanı daha hatırlamıyorum, sen hatırlıyor musun Yusuf Namoğlu? 

Hakem atama işi dikkat ister, özen ister, planlama ister ve biraz da akıl ister ey MHK Başkanı Yusuf Namoğlu!  Bana göre gelmiş geçmiş en başarısız MHK olan Kuddusi Müftüoğlu ve arkadaşlarını bile başarısızlık konusunda sollayıp geçtin be Yusuf Namoğlu! 

Ne olur Türk futboluna ve hakemliğine bir iyilik yap ve sezon biter bitmez de bu işlerden elini ayağını çek artık Yusuf Namoğlu!