Aydınus’a karşı linç girişimi!

Yanlış kişiye kırmızı kart göstermek, elbette bir hakemlik faciasıdır. Ama olayın Fırat Aydınus’u linç etme girişimine dönüşmesi, o rezaletten daha büyük bir felakettir.

Yaşananlar; Türk futbolunun nasıl adaletsiz bir temel üstüne oturtulduğunun neredeyse ana argümanı, belgesi, adeta ispatıdır. Yapılan önemli hataların, büyüklerden birine denk gelmesi durumunda; ortalığın nasıl yangın yerine dönüştüğünü acıyla (Hatta nefretle) görüyoruz.

Zarar gören taraf Fenerbahçe değil de, Eskişehirspor olsaydı; konu ucundan kenarından konuşulur, ilk fırsatta savuşturulurdu. Ama tartışma ve linç, bitmek bilmiyor.

Damarını kessen, sarı-lacivert kan akacak nice spor yazarı; “Aydınus’un lisansı iptal edilsin” bile diyor. Gözlerini intikam duygusu bürümüş!

Medya abarttıkça abartıyor.

Bir hatanın anatomisi, takımına göre böyle hacim değiştirir mi?

***

Tamam, işin ticari getirisi yönünden bazı konuları kaşımak ve manşetlere taşımak gerek. Televizyonların da tek konusu Aydınus oldu... Medyanın bunu ticari bir fırsat bilip yüklenmesini, bir yere kadar tolere edebiliriz. Ama bunun da bir ölçüsü, sınırı, haddi olmalı... Aynı kırmızı kart başka bir takıma çıkarıldığında sakinliğini koruyanlar; konu Fenerbahçe’ye dayanınca, bu kadar yaygaracı olma hakkını kazanmamalıdır.

Adaleti herkes için ararsan adil olursun.

***

Fenerbahçe, aynı maçın bilet fiyatları konusunda da şikayetçi olmuştu. Naklen yayın gelirlerinden, İddaa’dan, Toto’dan ve benzeri kurumlardan “Ben Fenerbahçe’yim” diye aslan payını isteyen bir kulüp; iş bilet almaya gelince, o farkını ortaya koymuyor.

Alırken en büyük payı isterken, verirken de en büyüğünü vereceksin.

Kısacası... Türk futbolunun içine hapsolduğu o meşum fasit daireden neden bir türlü çıkamadığını, Aydınus faciası etrafındaki linç girişimlerinden tekrar anladık.

3 büyüklerin çıkarlarını koruma konusunda gösterdiğimiz travmatik heves; bizi Avrupa’da mesafe almaya karşı prangalayan en büyük sendromdur.

Gücü elinde bulunduranlara karşı, yağcılıkta üstümüze yoktur.

Fırat Aydınus’un kellesini koparıp önlerine atsan, bayram edecek  yazar ve yorumcular var.

Allah sonumuzu hayırlı etsin.