Aykut Kocaman Fener’e gelmeli

Aykut Kocaman’ın, Fenerbahçe’nin başına getirilmesine belirli kesim için “gelsin” diyen de var, “gelmesin” diyen de.. Benim şahsi fikrim Aykut Kocaman Fenerbahçe’nin başına gelsin. Gerekçesi de; Türk futbolunu çok yakından tanıyan biri, geçmişinde Sarı-Lacivertliler’i şampiyonluğa ulaştırmış. Neden gelmesin ki... Ama kafama takılan da bir şey var. Eğer hafızam beni yanıltmıyorsa, Başkan Aziz Bey, “Aykut Kocaman ben olduğum sürece, Fenerbahçe’ye bir daha gelemez” demişti. Ne oldu da tekrar Aykut Kocaman’a dönüş yapıldı? Aziz Yıldırım’ın, bu kararı olursa, Aykut Hoca’ya günah çıkartmış olmayacak mı? Yalnız Aykut Hoca’nın gelmesiyle her şey hallolacak değil. En büyük görev Fenerbahçe yönetimine düşüyor. Yeni yapılacak olan transferlerle öyle bir takım oluşturulmalı ki, Aykut Hoca’dan başarı beklensin.

Geçmişteki gibi ununu eleyip, eleğini asmış eski şöhretleri alır da Aykut’un önüne koyarlarsa, ondan başarı beklemek de hayal olur. Ben her zaman yerli hocalardan yana oldum. Yabancılar geldiler, paralarını aldılar gittiler, hiç de başarı elde edemediler. Son dönemlerde yerli hocalarımız yabancılardan çok daha başarılı oldular.

Aykut Kocaman’ı istemeyenlere de hayretler içinde bakıyorum. Eleştirinin en büyük dozu, göze hoş gelen futbol oynatmadığından yana. İyi güzel de, Aykut futbol mantığıyla Fenerbahçe’yi şampiyon yapmadı mı? Şu anda Konyaspor’un başındayken Ziraat Türkiye Kupası finalisti olmadı mı?
Mourinho da iyi futbol oynatmadı deniliyor. Ama dünyanın en başarı teknik direktörü olarak gösterilen yine Mourinho oluyor. Sadece iyi futbol oynamak ya da oynatmak önemli değil. Böylesine büyük bir takımın başına geliyorsan her şey kazanmaya endekslidir. Onun için diyorum ki Aykut, Fenerbahçe’ye gelsin.

Fenerbahçe yönetiminin yapacağı transferler ne olursa olsun, ilk önce orta saha organizasyonuna olumlu cevap verecek futbolculardan olması gerekir. Lens herhalde kalıcı değil. Van Persie de gitmek istiyorsa gitsin artık. Fernandao sakatlık nedeniyle unutuldu. Sow da gidici olabilir. Ama her ne olursa olsun iyi bir takım kurulursa, o zaman Aykut Hoca’nın da başarısı yanı sıra gelecektir.