Aykut ve oyunculara şapka çıkarmak

Fenerbahçe muhtemelen tarihinin en sıkıntılı senesini geçiriyor.

Yaklaşık bir senedir Kulüp Başkanı tutuklu; üst düzey yöneticiler de yargılanıyorlar.

Bu şike ve çete meseleleri üzerine bu sütunda daha önce görüşlerimi aktardım, büyük eleştiriler da aldım, zaman, tarih, ne derseniz deyin, yaşanacaklar kimin haklı olduğunu er ya da geç ortaya çıkaracak.

Gerçek yargıyı da, tüm Fenerbahçe yöneticileri için, yine muhtemelen ülkemizin gerçek futbolseverleri, gerçek fenerbahçelileri verecek.

Ama Aykut Kocaman ve bu sezon top koşturan tüm futbolcular hakkında daha sezon tam kapanmadan yine gerçek futbolseverler, gerçek fenerbahçeliler yargılarını verdiler bile.

Aykut ve formalarını terleten tüm Fenerbahçe futbolcuları için şapka çıkarmak gerekiyor.

Kulübün bu kadar zor bir süreçten geçtiği, yöneticiler için vahim iddiaların ortaya atıldığı, Başkan’ın tutuklu olduğu, yöneticilerin yargılandığı bir senede futbol takımı iki kupaya doğru koşuyor.

İki kupayı da kaldırmamız işten bile değil.

Yine muhtemelen Fenerbahçe bu zor senede 29 senedir kaldıramadığı Türkiye (Ziraat) kupasını da kaldırmış olacak böylece.

Bu sürece katkısı olan tüm futbolculara ve özellikle de teknik direktör Aykut Kocaman’a sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Bu şükran hisleri, Fenerbahçe bu sene bırakın iki kupayı, hiç kupa alamazsa da geçerli olacaktır.

Bu arada büyük başarıların altına imza atan voleybolcu kızları, basketçileri de tebrik etmeliyiz.

Bu başarılar muhtemelen bu sıkıntılı süreçte olağanüstü bir dayanışma hissiyatının sonucunda ortaya çıktı.

Şike ve çete iddialarına ilişkin nihai kararları yargı, UEFA verecek.

Ancak, tüm bu pis işlerden bağımsız olarak, Fenerbahçe futbol takımının senelerdir çok kötü yönetildiğini görmemek imkansız.

Takımın uluslararası başarısızlıkları bu kötü yönetimin bir sonucu.

Bu olağanüstü badireler atlatıldıktan sonra yapılması gereken bu kulübün, bu takımın nasıl daha iyi yönetilebilceği meselesini masaya yatırmak, her boyutuyla tartışmak.