Aykut’un maymuncuğu

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda yoluna devam ediyor. Ancak ilk yarıdaki sıkıntılarla dolu futbolu, seyredenlere pek de keyif vermedi. Ne zaman Baroni girdi işler değişti. İkinci yarıda iki golün sahibi olmasının ötesinde “maymuncuk” gibi iki gol atarak, Fenerbahçe’nin bu kupadaki varlığını zirveye taşıdı. İlk yarı itibariyle baktığımız zaman Fenerbahçe’de futbol görüntüsüne “evet” demek mümkün değildi. Sivasspor’a bakıyorum, eli ayağı dökülmüş bir vaziyetteler. Fenerbahçe’nin iyi futbol oynamadığı dönemlerde bile aktif alanlarda hiç bir varlık gösteremediler.

Aykut’un Fenerbahçe’sini kutluyorum. Üç cephede, sık sık rotasyona soktuğu kadrosu ile savaş verirken, Aykut Kocaman’a koskocaman tepkiler koyuyoruz, onu da bilemiyorum.

Fenerbahçe’nin başında Aykut var, koskocaman Avrupa Ligi’nde yola devam ediyor, Türkiye Kupası’nda ilerliyor, ligin de zirvesinde hala kavgasısı sürdürüyor. Aykut’la bu kadar kavga edecek, kızacak kim olursa olsun hepsine itirazımız var.

Fenerbahçe ile Aykut hiçbir zaman küsemez. Böyle bir şansı da olamaz. Kocaman’ın takımı Fenerbahçe ise aslanlar gibi yoluna devam eder. Aykut rotasyon yapmış eyvallah. İşler iyi gitmediğinde hep derler ya, kenardaki teknik direktör yanlış karar verdi, futbolcu değiştirdi diye.. Aykut’un dün yaptığı değişiklik ise bu maçı adeta aldı götürdü. Kimdir o; Cristian Baroni. Daha ne yapsın Aykut? Tek bir değişiklikle işi bitirdi.

Hiç kimse Fenerbahçe’yi küçültemez. Fenerbahçe’nin büyüklüğü tartışılamaz. İslam Çupi’nin sözlerini getirip koymak istemem ama bu “büyüklük” ne şampiyonluktur,  ne de kaybedilen maçlarla kaybolmaz.. Fenerbahçe’nin büyüklüğü başka bir şeydir ve asla tartışılamaz.

Fenerbahçe çok güçlü bir Sivasspor ile Saraçoğlu’nda az seyircisinin önünde bu kupada yola devam etme adına kazanan olduysa, anti Aykut’culara iyi bir cevap olmuştur. Benim söyleyeceklerim, benim yorumlarım, Fenerbahçe’nin Aykut’una helal olsun diyorum. Kazanmış, hala kupada yoluna devam ediyor. Bu kupada Galatasaray yok, Beşiktaş da yok. Ama Fener’in bahçesi var. İyi mi oynadılar, asla! Kazandılar mı, evet.. O zaman bu saatten sonra Fener’in bahçesindeki futbolculara dil uzatarak, kavga edenlere itirazım var.