Aynı futbolla devam Fener

Derbi galibiyetinden sonraki ilk oynanacak maçlar genellikle büyük takımlara sıkıntı verebilir. Derbiye hazırlık motivasyon açısından olağanüstü stresli geçtiği için maç kazanma adına istek ve arzunun tavan yapması nedeniyle bir sonraki maçlar genellikle kolay geçmiyor.

Fenerbahçe, Ülker Arena’daki derbide Beşiktaş karşısında belkide bu sezonun en iyi futbolunu sergiledi. Özellikle ilk yarı Avrupa’nın üst düzey takımları gibiydi. Şimdi önünde Süper Lig’de deplasmanda oynayacağı Akhisar Belediyespor maçı var.

Akhisar Belediyespor ligimizin iyi futbol sergileyen bir ekibi.  Galibiyete koşan ayaklara sahip. Eğer Fenerbahçe, Beşiktaş karşısındaki futbolunu sergileyen olursa bu maçı da kazanma şansı yüksektir.

Kaleci Volkan Demirel’i Beşiktaş karşısında sergilediği performanstan dolayı çok iyi gördüm. Savunmanın sağında ve solunda oynayan bekler Caner Erkin olsun Gökhan Gönül olsun mükemmele yakın futbol oynamaya devam ediyorlar. Kanarya, Mehmet Topal’ın patronluğuyla işleyen iyi bir makine gibi. Vitor Pereira’nın ise Nani’nin yerine Volkan Şen’i tercih etmesi kendi adına en doğru karardı. Alper Potuk oyundan çıkana kadar takımın iyilerindendi. Van Persie hala beklediğimiz düzeyde değil. Diego Ribas ise hiç değildi. Eğer büyük takımın 6-7 oyuncusu yüksek performansıyla saha içinde olursa, o zaman genellikle kiminle oynarsa oynasın maçı kazanması da çok doğaldır. Akhisar Belediyespor karşısındaki Fenerbahçe’nin ortaya koyacağı futbolu merakla bekliyorum. Galibiyetle geçmiş olduğu Beşiktaş maçındaki futbolunu bir kez daha izleme şansını yakalamak istiyoruz.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda Amed Sportif karşısında genellikle oynamayan futbolcuları sahaya sürecek. Kendi evinde oynayacağı için rövanşı kazanarak turu atlamış olacak. Umarım bu temennimiz sürprize gebe kalmaz.