Ayva kabuğu kalbin ilacı

Ayva kabuğundan çekirdeğine kadar tam bir şifa deposu. Kabuğu kalp çarpıntısına iyi gelen ayvanın göz sağlığı, sindirim, akciğer, mide ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi var. 

Kışın severek yediğimiz ayva besleyici değeri açısından da oldukça önemli bir meyve. Organik asit, A ve C vitamini gibi vitaminlerden zengin olan meyvenin kalorisi düşük. Pektin bağırsak sağlığı için, kandaki kolesterolün düşürülmesinde etkin bir karbonhidrat olduğundan ayvayı diğer meyvelerden ayırır. İçeriğindeki mygdalin ve emülsin sayesinde kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları ve adet kanamalarına faydalıdır.    Ayvadan hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı etkilidir. Kabuğu kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir. Harareti ve ishali keser. Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir. Ayva damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir, tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar. Yapraklarının çayı kalp ağrılarına iyi gelip sakinleştirir. Ayva reçeli, sindirim sistemini tedavi edici özelliğe sahiptir. 

Öksürük ve bronşite Doğal çözüm

Hoşaf şeklinde pişirilen ayva; nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi geliyor. Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş ağrısını keser. Ayva çiçeği kaynatılıp içilirse, kalp çarpıntısını keser, kalbi kuvvetlendirir, annenin sütünü artırır. Ayva yaprağı kaynatılıp içilirse de ishali keser. Ayva suyu bağırsak kanamalarını keser.

Tok tutan Ayva suyu formülü

Bir ayvayı dört eşit parçaya bölün katı meyve sıkacağınıa alıp üzerine 1 kase taze nane yapraklarını ekleyin ve çekin. Her gün 1 su bardağı içmeniz bağışıklığı arttırır, tok tutar ve kabızlığı önleyerek kilo vermenize de yardımcı olur.