Az kazýk yemedik biz kadim dostumuz Amerika’dan. Az canýmýza okunmadý milletçe. Onca örneðin arasýndan bir tanesi bile Arabesk deyimiyle, Acýlarýn Çocuðuna’na dönüþtüðümüzü kanýtlamaya yeter.
Baþkan Ronald Reagan’ýn güvenlik danýþmaný Yarbay Oliver North ve takýmýnýn Türkiye ve bir çok ülkeye sattýðý casus bilgisayar programý dünyada en çok tartýþýlan küresel casusluk eylemlerinden biridir. Dünya Bankasý, CIA, IMF, MOSSAD ve ABD Adalet Bakanlýðýnýn ortaklaþa yürüttüðü bu yazýlým ülke ve insanlarýn bilgisayar ortamýnda var olan bütün verilerini elde edebiliyordu. Bu yazýlýmýn adýysa PROMIS..
Konuyla ilgili yapýlan bütün soruþturmalar IMF ve Dünya Bankasý’nýn CIA ve MOSSAD hesabýna bilgi topladýðýný gösteriyor. “Örneðin IMF ve Dünya Bankasýndan kredi aldýðýnýz anda, bu kuruluþlarýn isteði doðrultusunda yüklediðiniz yazýlým en gizli bilgilerinizi anýnda CIA ve MOSSAD’a iletiyor.” (AB Bilgisayar Güvenliði konulu 879 sayýlý rapor) Bu yazýlým aracýlýðýyla þahýs, özel ve devlet kuruluþlarýnýn bütün borçlarý, alacaklarý, tasarladýklarý yatýrýmlar vb, CIA’yle MOSSAD bilgi bankalarýna depolanýyor.
Avrupa ülkeleri PROMIS aracýlýðýyla bütün mali sýrlarýný devþiren IMF ve Dünya Bankasýyla iliþkilerini en alt düzeye indirmiþlerdir. PROMIS’in varlýðýný öðrenen Türkiye’deyse program yýllarca görevini yerine getirdikten sonra Tayyip Beyin baþbakanlýðý sýrasýnda gündeme alýnmýþ, bu iki kuruluþun borçlarý tasfiye edilmiþ ve iliþkiler yok denecek düzeye indirilmiþtir. “Bu gün, Dünya Bankasýnýn 26 Baþkan Yardýmcýsýndan biri görevini yýllarca sürdüren Kemal Derviþ, ülkelerin ulusal bankalarýna ait sýrlarý elde ederek BATMALARINA NEDEN OLAN operasyonlara hizmet etmekle suçlanmakta. (Türkiye’de Ýstihbarat Savaþlarý-Erdal Þimþek-Sayfa 325) PROMIS aracýlýðýyla ABD hedef ülkelerin banka sistemlerini kilitleyebildiði gibi, denetimli (kontrollü) mali bunalýmlara yol açabileceði ileri sürülmekte.
Yazýlým sahibi Inslaw Þirketinin sahibi Bill Hamilton 1985 yýlýnda, Dünya Bankasý merkezince PROMIS’in kendisinden izinsiz olarak kullanýldýðýný açýkladý. CIA Bank Operations Division (Banka Operasyonlar Bölümü) yazýlýmý “elde etmiþ” daha da geliþtirip ve “türlü virüsler ekleyerek” Yarbay North aracýlýðýyla dünyada bir çok ülkeye pazarlamýþ, IMF ve Dünya Bankasý da anlaþma yaptýðý ülkelere PROMIS’in kullanýlmasýný þart koþmuþ, böylece bu ülkelerin ekonomik ve finansal sýrlarý CIA’yle MOSSAD’ýn eline geçmiþ. Avrupa ülkelerinin baskýsý sonucu CIA, ABD Kongresine bu yazýlýmý kullandýðýný açýklýyor. CIA’nýn ardýndan ABD’nin teknolojik istihbarat birimi NSA, PROMIS’in üzerinde çalýþarak yeni bir melez yazýlým ürettiklerini bildiriyor.
Tam bir “muhalif” avlama programý olarak da kullanýlabilen bu yazýlýmýn herhangi bir ülkede ne tür sonuçlara yol açabildiðinin en çarpýcý örneði, bilgisayarýn “b”sinden habersiz, okur-yazar oranýnýn çok düþük olduðu Guatemala! Bu ülkede 1985 yýlýnda Devlet Baþkaný General Oscar Mejia Victores’in “yoksulluðun üstesinden bilgisayarla geleceðiz” demecinden sonra, orduya bilgisayarlar daðýtýldý, kurslar açýldý. Ardýndan polis de bilgisayarlarla donatýldý. PROMIS, General Victores’e muhalif olduðu varsayýlan herkesin bilgisini devþirmeye baþladý. Ve bir yýl içinde 20 bin muhalifya öldürüldü ya da ortadan kayboldu!
PROMIS TÜRKÝYE’DE
PROMIS’le tanýþmamýz IMF ve Dünya Bankasýndan önce baþlýyor. Trail of the Octopus (Ahtapot’un Ýzinde) adlý kitabýnda Donald Goddard, Kýbrýs Rum Kesiminde görevli CIA ajaný Lester Coleman’ýn 1991 yýlýnda ABD Kongresine yaptýðý açýklamaya dayanarak, PROMIS’in ABD Hükümeti baðlantýlý Link Systems Ltd., aracýlýðýyla BM Uyuþturucu Denetim Fonu (UNFDAC)’ýn da önerisiyle Mýsýr, Pakistan, Suriye, Ürdün, TÜRKÝYE, Kuveyt, Ýran ve Irak’a da satýldýðýný ve bu ülkelerin emniyet ve askeri kurumlarýnca kullanýlmaya baþlandýðýný açýk açýk yazýyor. Yani PROMIS önce askerikurumlarla emniyete sýzdý ardýndan da IMF ve Dünya Bankasý aracýlýðýyla bütün mali ve ekonomik düzenimize! Ýþte dostumuz, canýmýz, vazgeçilmezimiz Amerika’nýn bize attýðý onca kazýktan biri...