Az yazılan kanallar

Aylık ya da yıllık reyting sıralamaları diğer kanallarda yapılan iyi işleri görmeye engel oluyor bazen.Reyting bu sektördeki herkesin ruhuna öyle bir işlemiş ki, değiştirmek kolay olmuyor.Bir şeyin çok izlenmesi çok kaliteli olduğu anlamına gelmez.Bugün kanallar arasında biraz tur atalım...

 

***

Kanal 7 gerek haberleri gerekse seçtikleri eski ama her zaman seyredilen Türk filmleriyle iyi kanallardan birisi.TRT 1’de Esra Harmanda her zaman ne yapıyor diye baktığım isimlerdendir, TRT Avaz’ın Nevruz ya da Hocalı Katliamı yayınları her zaman öğreticidir, TRT Belgesel iyi işler yapıyor. 

TRT Müzik hem arşiv hem de güncel müzik programlarıyla tam bir vaha...Ülke TV’yi, Samanyolu Haber’i de es geçmemek lazım.Ne var diye muhakkak göz atılan kanallar bunlar.

***

Perşembe geceleri yıllardır dizi egemenliğinde giden gecelerdir.Kurtlar Vadisi, Fatmagül’ün Suçu Ne, vesaire...Öyle zamanlara kurban giden programlar var. 

İlk aklıma gelen Mustafa Karaalioğlu, Ali Bayramoğlu ve Okay Gönensin’i biraraya getiren Siyaset 24. Hayata aynı perspektiften bakan insanların daha iyi için konuşabilmesini izlemek büyük keyif. 

 

Perşembe gecelerine kurban giden bir başka program TRT Türk’te...Konuşacak Çok Şey Var’dan söz ediyorum. Mustafa Kartoğlu, Deniz Zeyrek, Nihal Bengisu Karaca’yla hoş programlar çıkıyor.

***

TRT Türk’e aslında ayrı bir bölüm açmak lazım.TRT Türk’te eskiden özellikle saat 10.00 ve 13.00 kuşaklarını kaçırmamaya çalışırdım. 

Nasuhi Güngör’ün koordinatörlüğe gelmesinin ardından izlediğim saatlerin daha da arttığını fark ettim.Bu çağda dünyada olup bitenleri mutlaka anlamak gerekiyor, TRT Türk de bu işi artık daha iyi yapıyor.