Azeri işadamı Rauf Memedov Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın desteği ile alternatif turizme geldi

Ülkemiz her alanda gerçek potansiyelini keşfetmeye devam ediyor, bu doğrultuda da faaliyetlerini sürdüren kurumlar içerisinde Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansıda ülkemiz adına çok önemli bir misyonu üstlenmiş durumda ve ülkemize yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılara her türlü destek ve güveni sağlıyor. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın girişimleriyle Antalya Kemer’de alternatif turizmde önemli bir yatırım hayata geçiyor. Azeri işadamı Rauf Memedov, Türkiye’de alternatif tatil sektörüne Kemer’de Tac’ün Nisa Resort Saphire ve gelen yoğun talep ile birlikte markanın ikinci oteli olan Tac’ün Nisa Club Holiday ile giriş yaptı. Memedov ile görüşmem öncesinde Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli ile de sohbet ettik. Rumeli, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “81 ilimizi kapsayan 26 adet kalkınma ajansı ve 81 ilimizdeki yatırım destek ofislerimizle ülkemize yatırım yapmak isteyen global yatırımcıların güvenle kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmeden Türkiye’nin herhangi bir yerinde yapacakları yatırım için destek, danışmalık ve rehberlik hizmetlerini hiçbir ücret talep etmeden kendilerine sunmaktayız. Çünkü güçlü ve istikrarlı bir şekilde her geçen gün ilgi odağı haline gelen Türkiye liberal ve güvenli yatırım ortamı ile bölgedeki tüm yatırımcılara birçok önemli fırsatı beraberinde getirmeye devam etmektedir. Geçtiğimiz ay, MENA ülkeleri Antalya zirvesini Belek’te gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte de Karadeniz bölgesinde turizm yatırımları ve bölgenin tanıtımı için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Ülkemizin her bölgesinde de bu etkinliklerimiz devam edecek” dedi. 

ALTERNATİF TURİZME YENİ BİR SOLUK

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın destekleri sayesinde Türkiye’de yatırım fırsatı bulduklarını kaydeden Azeri işadamı Rauf Memedov, şunları söyledi: ‘’ Türkiye’de turizm yatırımlarında bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye’nin gelişimini uzun yıllardır yakından takip etmekteyim. Bir işadamı olarak, Türkiye ekonomisinin geçirdiği dönüşümü ve yatırım ortamında gerçekleştirdiği iyileştirmeleri çok başarılı buluyorum. Dışarıdan görülen onca pozitif gelişmeye rağmen, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkililerine özel bir parantez açarak teşekkür etmek istiyorum. Ajans yetkililerinin bizlere sağlamış olduğu bilgi ve destekler sayesinde, Türkiye’deki yatırım fırsatlarından detaylı haberdar olduk. Bu sayede ilk fırsatta Turizm yatırımlarımızı başlatma kararı aldık. Türkiye’ye olan inancımız ve ajans yetkililerinin çok aktif desteği sayesinde, turizmdeki kriz söylemleri yatırım kararımızı etkilemedi. Aksine Side ve Alanya’da orta gelir düzeyindeki vatandaşların bütçelerine uygun deniz kenarı 4 yıldız yeni tesisler arayışı içerisindeyiz. Şu anda da bu plana uygun 2 adet tesis ile daha görüşmelerimiz devam etmekte olup, İnşallah en yakın sürede bunları da bünyemize katmak niyetindeyiz.”

KADIN MİSAFİRLERİMİZ BAŞIMIZIN TACI

Memedov “Kadın misafirlerimiz baş tacımız diyerek çıktığımız yolda markamızın otel konseptini kurgularken onların güvenle rahat ve huzurlu bir şekilde tatil yapabilmeleri için Kemer Tekirova’nın herşey dahil konseptte en büyük alternatif aile oteli olan Tac’ün Nisa Resort Saphire’ı 18 Mayıs’ta Türk turizminin hizmetine açacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Otelimize daha şimdiden gelen yoğun ilgi ve rezervasyon, Tac’ün Nisa Club Holiday’i de ikinci otel olarak bünyemize katmamıza sebep oldu, otel yatırımlarımızın devamı da geliyor. Tac’ün Nisa Saphire, kadınlar için denize sıfır özel plaj ve bölümleriyle dikkatleri çekiyor. Kadınlara özel havuz, 3 kaydıraklı aqua park, çocuk havuzu, çocuk klübü ve snack büfe, kapalı havuz, SPA hizmetleri mevcut” dedi.

ENGELLİYE ÖZGÜR OTEL

Memedov “Engelli özgür otel ile Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler için kimlik kartını ibraz eden engelli misafirlerimiz tüm sezon boyunca, tüm oda tiplerinde günlük 1 TL’ye konaklama yaparlar” diye konuştu.

Görünen o ki her geçen gün ülkemiz turizmi farklı otel konseptleriyle yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam edecek...