Aziz Yıldırım doğru söyledi ama..

Fenerbahçe kafilesi Almanya’ya yola çıkmadan önce Fenerbahçe Başkanı Sayın Aziz Yıldırım Alex krizi ve arkasından Alex’in gönderilmesi hakkında şöyle bir yorum yapıyor: “Eğer Alex Fenerbahçe Başkanı’nın üzerine çıkmışsa o zaman ya başkan gider ya Alex gider. Bunu kamuoyu da böyle bilsin”.?

Sayın Başkan’dan, Sayın Yıldırım’dan  son senelerde duyduğum en doğru söz hiç kuşkusuz bu idi.

Ancak, bu tartışmasız doğru sözün arkası gelmedi, daha doğrusu ters geldi ve Alex gitti, Yıldırım kaldı. 

Bence, aslında ikisi de gitmeliydiler.

Hayatımın muhtemelen en saf alanı fenerbahçeliliğim, bu nedenden de olan biten bana çok ağır geliyor; Alex’in tercümanı Samet Güzel’in, Aziz Yıldırım’ın Alex’i suçlayan sözlerini teyid ve tasdik etmeye mecbur bırakıldığı basın görüşmesindeki yüz ifadesini hiç unutamayacağım, tercüman çocuğu bu duruma sokan da eğer Fenerbahçe Başkanı ünvanı taşıyor ise Fenerbahçe camiasının, rant ilişkilerine dahil olmayan fenerbahçelilerin, mutlaka bir şeyler yapmaya çalışması gerekiyor.

Aykut’un Alex ile artık çalışmama isteğini anlıyorum, Alex oyunu yavaşlatıyor, bazen sahada on kişi oynuyormuşuz gibi kalıyoruz ama bu mesele Eylül’e, Ekim’e bırakılmamalı, Haziran’da Fenerbahçe’ye yakışır bir şekilde çözülmeli idi; Aykut’a getirebileceğim temel eleştiri bu.

Aziz Yıldırım için zaten söyleyecek söz pek bulamıyorum, bir hükümlünün, yasalar ne emrederse etsin, Fenerbahçe’nin başında olması çok üzücü geliyor bana.

Mönchengladbach maçını koyu galatasaraylı, Galatasaray’da yöneticilik görevleri de üstlenmiş, GS liseli bir arkadaşımla birlikte izledik; maçta arkadaşım pek alışılmadık bir biçimde Fenerbahçe’yi destekleyince ben de aniden uyanan bu Fenerbahçe aşkının nedenlerini kendisine sordum ve aldığım cevap bana çok anlamlı geldi.

Fanatik Galatasaraylı arkadaşım Mönchengladbach maçında Fenerbahçe’yi tuttuğunu, zira Fenerbahçe bu maçı kazanır, Avrupa’da daha yukarılara da tırmanır ise Aziz Yıldırım’ın koltuğunun daha da sağlamlaşacağını, bir Galatasaraylı’nın da, Galatasaray’ın menfaati için bundan fazla başka ne isteyebileceğini ifade etti; doğru söze ne denir?

İşin şakası bir yana bir Alman takımına, gençler pek hatırlamaz, Netzer’in takımına Almanya’da dört gol atmak çok önemli; maçtan sonra, Marsilya karşısında 94. dakikada yenen gole çok daha fazla üzüldüm, o maçtan da üç puan alabilse idik, bugün durumumuz çok daha iyi olurdu.

Fenerbahçe’den bu sene beklentim, her şeye rağmen, UEFA Avrupa Lig Kupasını Kadıköy’e taşıması; bunun altında bir hedefi artık kabul etmek mümkün değil.Yönetime değil ama Aykut’a, futbolculara, yeni kaptan Gökhan’a güvenimiz sonsuz.