Aziz Yıldırım fenomendir

Soma’daki maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden şehit madencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı madencilerimize şifa dilerken, mahsur kalan madencilerimizin sağ salim kurtulmasını temenni ederim. Hepimizin başı sağ olsun.

Fenerbahçe’nin şampiyonluk kutlamalarında bir grup taraftarın ‘Alex’ tezahüratı sonrasında Başkan Aziz Yıldırım’ın şiddetli tepkisi ne yazık ki kutlamaların önüne geçti. Genç Fenerbahçeliler Grubu’na kulüpten yapılan açıklamada çok ağır ifadeyle suçlamalar yöneltildi, bu kişilerin tespit edilerek stada sokulmamaları için tedbirler alınacağı bildirildi. 6222 sayılı yönetmelik çerçevesinde böyle bir yaptırım uygulanır mı uygulanmaz mı o da hukukçuların işi.

Kafama takılan sorular da var; Kim hangi tezgahın peşinde koşuyor, kimler bu kaosa hizmet ediyor,  gruplar yeniden etkinliklerini arttırmak için hamle mi yapıyor? Oysa genel kurul iradesini ortaya koymuş ve görevlendirmeyi çoktan yapmıştır. Fenerbahçe’de bir gerginlik, huzursuzluk, karışıklık yaşanması, Aziz Yıldırım’ın bir an önce hapse girmesi kime ne fayda sağlar?  Aziz Yıldırım üzerine oynanan bu tür oyunlar son genel kurul sonuçlarına bakıldığında hep boşa çıkmıştır. Her seferinde Aziz Başkan bu tür ayak oyunlarından daha da güçlenerek çıkmıştır.

Şampiyonluk gecesine dönelim; eşi benzeri olmayan görkemli bir kutlama yaşanırken Başkan Aziz Yıldırım konuşmasının hemen başında bir anda patlıyor; ‘’Terbiyesizler, ahlaksızlar, paralı köpekler” diyerek saydırıyor... Hemen ardından “Bu kadar ağır hakaret ediyorum” diyerek kendine geliyor. Aslında Aziz Yıldırım’ın bu tepkisiyle büyük bir stres altında olduğu ve öfkesini kontrol edemediği ortaya çıkıyor. Aziz Yıldırım’ı biraz analiz edersek bu güne kadar gelmiş geçmiş başkanlardan Fenerbahçe’ye en çok emeği ve hizmeti geçmiş bir başkan olarak liste başına almak lazım. Aziz Yıldırım hayatının son 17 yılını tamamıyla Fenerbahçe’ye vakfetmiş bir insan. Bu aşırı sevgi, aidiyet duygusu onu Fenerbahçe konusunda aşırı hassas duruma getirmiş. Hatalarının da sevaplarının da altında bu aşırı Fenerbahçe sevgisi ve aidiyeti yatmaktadır. Aziz Yıldırım’ın, Fenerbahçe için hapis yatmasından da en ufak bir rahatsızlık duyduğunu düşünmüyorum. Çünkü Fenerbahçe uğruna yattığını düşünmek bile onu teselli ediyor.

Aziz Yıldırım’ın bundan sonraki süreçte bu tür olaylar karşısında serin kanlılığını muhafaza etmesi gerekmektedir. Çünkü bu tür olaylar onun Fenerbahçe için yaptıklarını maalesef gölgelemektedir. Ne kadar kızılırsa, eleştirilirse eleştirilsin Aziz Yıldırım bir fenomendir.