Aziz Yıldırım’a açık tavsiyemdir

Fenerbahçe lige kötü başladı. Sezon başında yola çıkarken hedeflemiş olduğu Şampiyonlar Ligi ne yazık ki Fenerbahçe’yi sınıfta bıraktı. UEFA’da ise adeta nal topluyor. Kendi ligimizde de bekleneni vermekten uzak kaldı.

Pereira, beklenilen takımı ne yazık ki hala yerli yerine oturtamadı.  Şöhretlerden oluşan Fenerbahçe, düzeni bozuk bir takım görüntüsünde... Kısacası ben Aziz Yıldırım’ın yerinde olsam yol yakınken Pareira ile yollarımı ayırırım.

Hala sabırdan bahsediyor beyefendi. Nereye kadar sabredilecek? Kazanmış olduğu daha evvelki maçlarda da kör-topal olarak yol aldı. En son Akhisar karşısında izlediğimiz Fenerbahçe, 2-0 öne geçtikten sonra eğer bu skoru Akhisar karşısında koruyamıyorsa, o zaman bu takımın geleceği parlak gözükmüyor.

Sezonun hemen başında karaları bağlamak elbette doğru değil. Ama ortaya konulan futbol Fenerbahçe adına hiç de iç açıcı değil. Savunma zaafiyeti her maçta gözümüze batıyor. Alves bile özeleştiri yaparak “Biz savunma yapmasını bilmiyoruz. Her maçta benzeri golleri kalemizde görüyoruz” diyor.

Sezonun başında teknik direktör değişmez diye bir kaide yok. İngiltere’nin önemli kulüplerinden Liverpool, daha iki gün önce Tottenham karşısında 1-1 berabere kaldı diye teknik direktörü Rodgers ile yollarını ayırdı. Ben de Fenerbahçe’den bu uygulamayı bekliyorum..

Pereira ile Van Persie arasındaki kavga sürüp gidiyor. Bu ikilinin sürtüşmesi Fenerbahçe’yi takım olarak darmaduman etti. Buna çare bulacak kişi de Teknik Direktör Pereira’dır.. Yeterli olmadığı için bu problemini halledemedi.

Takımın oyununa bakacak olursak, kimin ne yaptığı belli değil. Mehmet Topal, Kjaer ile Alves’in arasına gömülüyor, önde oynamaktan vazgeçip basit görev üstleniyor. Meireles ise hiçbir varlık gösteremezken, zırt-pırt yerlerde sürünüyor. Diego birşeyler yapmaya çalışırken, o da maçın bir bölümünde Paraire tarafından oyundan alınıyor. Fernandao’ya ne kadar top gelirse attığı gollerle görevini yapıyor. Onun dışındaki futbolcular beklenen düzeyin altında kalıyorlar.

Bana göre bu gidişat iyiye alamet değil kardeşim. Eğer önlem alınmazsa, Fenerbahçe’nin bundan sonra kaybedeceği en ufak puanlar sonrasında lige bay der, sonra da tribünlerde sayılı taraftarla baş başa kalır.