Baðýþýklýðý artýran 3 sihirli formül

Baðýþýklýðýn en zayýf olduðu, hastalýklarýn pusuda beklediði kýþ aylarýnda, saðlýklý kalabilmek için 3 sihirli formül öneriyorum. Bu besinlerden hangisini seviyorsanýz, kýþ dönemi boyunca uygulayýn.

-PANCAR:  Baðýþýklýk sistemini arttýran en güçlü sebzedir. Pancar içerdiði kükürtlü bileþiklere baðlý olarak hücrelerde antioksidan cevabý güçlendirerek ve baðýþýklýk sistemi destekler. Her gün düzenli olarak 1 kase pancarý haþlayarak, salatalara ekleyerek kullanabilirsiniz. Pancar yoðurt ile beraber yenildiðinde baðýþýklýðý daha güçlü arttýran bir özelliðe sahip olur. Yoðurdunuza 2 diþ sarýmsak ezin 1 tatlý kaþýðý zeytinyaðý ile karýþtýrýn. Üzerine 2 adet pancarý küp halinde doðrayýn. Yemeklerinizin yanýnda hem lezzet verici hem de vücudun direncini arttýrýcý özelliðinden faydalanýn.

-BAL:  Baðýþýklýðý arttýran tek tatlý alternatifidir. Ýçerdiði kendine has organik asitler, amino asitler, potasyumdan iyoda kadar mineraller, C vitamininden B2’ye kadar vitaminler, enzimler ve farklý aromalar sayesinde vücut direncini artýrma etkisi mucizevi bir þekilde oluþur. Bal, tarçýn ve taze zencefil ile beraber tüketildiðinde tam bir kýþ hastalýklarý kalkaný gibi görev yapýyor. 1 çay kaþýðý rendelenmiþ taze zencefil, 1 çay kaþýðý toz tarçýn ile 1 yemek kaþýðý balý bir kapta iyice macun kývamýna gelinceye kadar karýþtýrýn. Sabahlarý aç karnýna 1 yemek kaþýðý bu karýþýmý 1 su bardaðý ýlýk su ile için.

-SÜT:  En kuvvetli baðýþýklýk saðlayan protein kaynaðýdýr. Vücudun direncini arttýran hayvansal kaynaklý protein, kalsiyum ve fosfor minerali, A ve B2 vitaminini oldukça fazla içerir. Sütün baðýþýklýk sistemini artmasýnda güçlü etki yaratmasý için ýlýk ve C vitamininden zengin meyve ile karýþtýrýlýp içilmesi doðrudur. Mutfak karýþtýrýcýnýza 1 su bardaðý ýlýk süt, 1 çay kaþýðý vanilya, 10 adet taze çilek ve 2 tatlý kaþýðý bal ekleyerek karýþtýrýn. Her gün bu özel sütten 1 su bardaðý içmeye gayret edin.