2008’de Türkiye’de okullarýn uydu ile internete baðlanmasýna, tüm öðretmenlere ve öðrencilere FATÝH Projesi gereði tablet bilgisayar daðýtýlmasýna karar verilir.
2009’da Endonezya Devlet Baþkaný B.J Habibe’nin torunu Fatima Marini ile internette arkadaþlýk sitesi aracýlýðý ile tanýþan A. Temiz, Eyüp Belediyesi’nde kýyýlan nikâh ile dünyaevine girer. Nikâh þahitliðini Anayasa Komisyonu Baþkaný Burhan Kuzu ve Ýstanbul Milletvekili Atilla Kaya’nýn yaptýðý törende, Burhan Kuzu; ‘Bu evlilik iki devlet arasýnda kardeþliði pekiþtirecek’ diyerek evlilik cüzdanýný Fatimi Marini’ye uzatýr.
2010’da Ýzmir’de eþinin bilgisayardaki yazýþmalarýný fark eden Z.D, eþinin kendisini aldattýðýný öne sürerek mahkemeye baþvurur. Mahkeme yazýþmalardan yola çýkarak sadakatsizlikten dolayý çiftin boþanmasýna karar verir.
2011’de Adana’da oturan T.G, sosyal medyada tanýþtýðý B.D. ile arkadaþ olur. Bir süre internetten görüþen T.G, B.D. ile buluþmasýnýn sonrasýnda tecavüze uðrayarak B.D’nin zoru ile fuhuþ ve torbacýlýk yapmaya baþlar. T.G’nin ailesinin þikâyeti ile B.D’nin yakalanarak cezaevine gönderilmesine karar verilir.
2012’de okul sýralarýnda söylediði bir þarkýyý arkadaþlarýnýn internette paylaþmasý ile ünlenen S.T. hayallerine ulaþtýðýný ve hayatýnýn deðiþtiðini söyleyerek ‘Doktor’ adlý albümüyle müzik piyasasýnda yerini alýr. Tarýk Ceren, Mustafa Ceceli ve Bahadýr Þimþek gibi ünlülerinde destek verdiði albüm DMC etiketi ile piyasaya sürülür.
2014’de Ankara’da sosyal paylaþým sitesi Facebook’ta tanýþtýðý kadýnlarýn bilgisayarlarýna korsan yazýlým gönderip kiþisel bilgilerini ele geçiren zanlý, daha sonrasýnda kadýnlar adýna müstehcen siteler açýp resim yerleþtirdikten sonra kadýnlardan para isteyip kendisi ile birlikte olmaya zorlar. Para vermeyen kadýnlarý Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlýðý’na þikâyet ederek ‘Fuhuþ yapýyor, çocuðunu elinden alýn’ihbarýný yapan zanlý, sosyal medyadaki hesaplarýnýn polis tarafýndan incelenmesinden sonra tutuklanýr.
Yine 2014’de ODTÜ’den mezun olan bir bilgisayar yazýlýmcýsýnýn ölümünden önce çektiði bir videoyu internette yayýmladýktan sonra hayatýna son verir. Eskiþehir’de alkollü olduðunu iddia eden bir üniversite öðrencisi kendi evinde ilk önce býçaklayýp sonradan da damacana ile kafasýný ezdiði kedinin sosyal medyada görüntülerini paylaþmasý üzerine tüm kesimlerin tepkisini çekmesinden sonra hakkýnda dava açýlýr.
‘Kanser olmamanýz için önemli tavsiyeler’ adýndaki baþlýðýn bir haber sitesinde, ‘Tek gecelik iliþkide yapýlmasý gerekenler nelerdir’ adlý baþka bir haber sitesindeki baþlýktan daha az týklanmasý ise 2015’te gerçekleþir.
Yine 2015’te sosyal medyada bir elbisenin renginin ne olduðu günlerce tartýþýlýr, sonrasýnda bir kedinin merdivenlerden indiði mi yoksa çýktýðý mý milyonlar tarafýndan gündeme dair konulardan daha fazla raðbet görür.
Ýþte bundan tam yirmi bir yýl önce bugün, 12 Nisan, 1993’te, kimine göre evlenme aracý kimine göre boþanma sebebi olan, kimine iþ kapýsý açan kimini iþinden eden, kiminin ölümünü paylaþtýðý bir mekân olarak kullandýðý, kimilerince gereksiz tartýþmalarýn ortamý olarak görülen internet, keþfedilmesinden tam otuz yýl sonra Türkiye’ye baðlanýr.
1993’te internetin ülkemize gelmesinden sonra gerçekleþen olumlu ve olumsuz olaylara bakacak olursak þu soru hep akýllarda cevabý tam olarak verilemeden kalýr; Baðlansa mýydýk, baðlanmasa mýydýk?