Barış Şimşek’in bu maçta ne işi var?

Hafta arası deplasmanda Napoli galibiyeti ve ligdeki en önemli rakibi Galatasaray’ın evinde kaybetmiş olduğu 3 puanın verdiği moral ve güven ile sahaya çıkan Beşiktaş, Antalya karşısında ilk yarıda zorlansa da galip gelmeyi bildi.

 Şenol Güneş bu sezon devamlı olarak yaptığı bildik rotasyonlara bu maçta da devam etti ve savunmanın sağ ve sol kanatlarında değişikliğe giderek Beck ve Caner’in yerine Gökhan Gönül ve Adriano’ya görev verirken Cenk ve Aboubakar ikilisini yine yanyana oynatmayı tercih etti. Şenol hocanın kaleci konusunda da kafasının artık tamamen netleştiğini de görmüş olduk

Geçen sezon ligdeki ilk yılında yaptığı Eto’o transferi ile başarılı bir dönem geçiren, bu sezon ise yaşadığı yönetim değişikliği ve Eto’o krizini zamanında çözemediği için henüz galibiyet yaşayamayan ve ligin dibine demir atan Antalyaspor takımı bu kez de hakemin kurbanı oldu.

2 Ekim tarihinde Konya’da oynanan Konyaspor-Adanaspor maçında her iki takımın çok net birer penaltısını veremeyen ve felaket bir yönetim gösteren hakem Barış Şimşek’i hiç dinlendirmeden, geçen hafta 4. hakemlik yaptırıp bu hafta da ligin en tepesini ve düşme hattını ilgilendiren Beşiktaş ile Antalya arasındaki bu önemli maça verebilme yanlışını MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’dan başkası yapamazdı.

Bu maçta yardımcı hakem olarak ismi açıklanan Mehmet Metin’in cuma günü sakatlanması nedeniyle yerine Tarık Ongun görev yaptı.  Barış Şimşek dün akşam ki oyunda dengesiz kararlar verdi. Maçın hemen başında umut vaadeden bir atağı faul ile kestiği için Atiba’ya gösterdiği sarı kart doğruydu Antalyalı Zeki’ye rakibi Talisca ya yaptığı sert ve kontrolsüz faulu için doğru bir sarı kart gösterdi. Beşiktaş’ın attığı gol öncesi Tosic’in kayarak ve tabanı ile yaptığı harekette Antalyaspor lehine faul kararı vermesi gereken hakem hata yaparak oyunu devam ettirdi ve Aboubakar’ın golü geldi. Bunun üzerine itirazlarda bulunan Diego kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Rakibine sert ve kontrolsüz faul yapan Gökhan Gönül’e sarı kart gösteremedi.