Başak ve Yayların özgüveni yüksek

Geçen hafta 11 Aralık’ta doğan yeniayın yapıcı enerjisi hafta başında devam edecek ama etkisi gün geçtikçe azalacak. Önemli girişimler için hemen harekete geçmek gerekiyor zira hafta sonuna doğru ortam iyice elektriklenecek. Bu hafta Merkür’ün bol aktivitesi ise bol görüşme, yazışma, kısa yol ve haberlerin ve en çok da İkizler ve Başakların yoğun olacağını gösteriyor.

Haftanın ilk günü yani 14 Aralık Pazartesi zirveye çıkan Güneş-Jüpiter sert açısı Yaylar ve Başaklara yüksek özgüvenle risk alma ve aşırıya kaçma eğilimi verecek. Ama zaten Yaylar, Satürn’den aldıkları hayat dersleriyle daha önce olmadıkları kadar gerçekçi olmayı öğreniyor. Başakların pek çoğu da (haritasında aslan gezegenleri baskın olanlar dışında) zaten doğuştan pratik ve alçakgönüllü olduklarından bu dizilimden dolayı fazla aşırıya kaçmayacaklar.

Güneş-Jüpiter diziliminden en çok etkilenenler 16 Eylül doğumlu Başaklar ile 14 Aralık doğumlu Yaylar, ikinci sırada 13 Mart doğumlu Balıklar ile 13 Mayıs doğumlu İkizler olacak. Tutumlulukla savurganlık, büyük düşünmekle detaylarda boğulmak arasındaki dengeyi bulursanız, bu enerjiden çok yararlanabilirsiniz. Jüpiter sert etki yaptığında bile iyilikler getiren bir gezegendir.

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Özgür ruhlusunuzdur ve sizi kısıtlayan insan ya da koşullara çok sert tepkiler gösterebilirsiniz. Hatta bazen sırf karşı çıkmış olmak için bile direnç gösterebilirsiniz. Otorite figürleri baskı yapacak. Size baskı yapan anne babanız ya da iş yerinde yönetici gibi etkin biriyle güç savaşı yaşamanız mümkün. Devlet, banka gibi büyük bir kurumda sıkıştırabilirsiniz. Diğer yanda yapınıza uymamasına rağmen günlük işlerin detaylarında kaybolabilirsiniz, aşırıya kaçmayın.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Normalde yıldız haritanızın aşk bölgesini Başak yönetir ama bu sene Yay burcu özelliklerini taşıyan neşeli, özgür ruhlu, iyimser birine ilgi duyabilirsiniz. Ancak aşkta büyük risk alma eğilimindesiniz. Evlilik ve uzun süreli ilişkilerdeki sorunları yumuşak geçişlerle çözebileceksiniz. Yurtdışı, seyahat, yabancılar, üniversite, medya ya da internetle bağlantılı bir meseleyi takıntı haline getirebilirsiniz. Bilmediğiniz unsurları öğrenip çok şaşırabilirsiniz.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Yaz sonuna kadar oturduğunuz ev, başka bir mülk veya babanızla ilgili büyük fırsatlar karşınıza çıkabilir ve hayatınızın bu alanında şanslısınız. Ancak partnerle ilgili sıkıntılarınız olabilir. Partneriniz evle ilgili bir konuda engel olabilir veya sizi büyük bir risk almaya itebilir. Zorluklar öğreticidir ve kayıpların ardından kazançlar gelir. Diğer yanda arkadaşlarla ilgili ani sürprizler olabilir. Belki de sosyal bir aktivite ummadığınız harcamalara yol açabilir. Para konuları güç savaşına dönüşebilir.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz (HAFTANIN ŞANSIZI)

Aynı anda hem partner, hem de kariyer ya da anne baba meseleleriyle uğraşmaya artık alışmış olmalısınız. Siz verdikçe, daha fazlası için talep geliyor ve insanlar bunu normal karşılamaya başlıyor. Bir anda patlamanız mümkün. Partneriniz bir konuda çok ısrarcı olacak ve baskı yapacak. Hatta belki de bir rakip veya düşmandan tehdit gibi sözler duymanız mümkün. İşinizdeki gelişmeler ise iniş çıkışlı ve sürprizli. Son dakikada ortaya çıkan durumlara çözüm bulmanız gerekecek.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Cömert olarak bilinir ve para harcamasını seversiniz. Bu sene para işleriniz yolunda gidecek ama yine de bütçenizi denk getirmeniz gerekiyor yoksa ne kadar kazansanız yetmeyecektir. Spekülatif yatırımlardan uzak durun zira aşırı özgüvenle büyük riskler alma eğiliminde olacaksınız. Büyük kazançların yanı sıra büyük kayıplarınız olabilir. Sevgiliniz, çocuklar ve sanatsal projeleriniz için çok para harcayabilirsiniz. İş yerinizde ise güç savaşları olabilir.        

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Fırsatları altına çevirebileceğiniz, hayatınızın dönüm noktası yıllarından birindesiniz. Büyük fırsatlar ve büyük zorluklar aynı anda gelecek. Dikkatiniz eve odaklanmış durumda. Eviniz, başka bir mülk ve ailevi konular önceliğiniz olacak. Ancak harcamalarınız artıyor ve hesapta olmayan masraflar da çıkabilecek. Sevgiliniz, çocuklar ya da eğlence için sürpriz ödemeleriniz olabilir. Diğer yanda kısa yollar çok romantik geçebilir veya güzel sözler duyabilirsiniz.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Enerjiniz yüksek ve her zamankinden daha hırslı olacaksınız. Bu enerjiyi yapıcı yönde kullanırsanız, istediğiniz yönde ilerleyebileceksiniz. Kontrolünüzden çıkarsa, çevreniz ve en çok da kendinizle çatışma eğiliminde olabilirsiniz. Zaten 19-20 Aralık hafta sonu gergin bir ortam olacak. Aynı anda partneriniz ve eve ait meselelerle ilgilenmeniz gerekecek. Partneriniz ani tepkiler gösterebilir ve şoke edici davranışlarda bulunabilir.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım (HAFTANIN ŞANSSIZI)

Arkadaşlar parayla ilgili büyük riskler almanıza neden olabilir. Ya da sosyal bir aktivite için bütçenizin üzerinde para harcayabilirsiniz. Aşkta ve tüm ilişkilerinizde güzel bir dönemdesiniz. Kısa seyahatler çok romantik geçebilir. Etkisi altında kalacağınız sözler duyacak ve siz de konuşmalarınızla ikna edecek hatta büyüleyeceksiniz. Önümüzdeki hafta sonuna doğru ortam gerginleşiyor. İş programınızda ani değişikliklerden  dolayı zorlanabilirsiniz.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Doğum günü döneminizde burcunuza gelen Güneş zindelik veriyor ve sizi öne çıkarıyor. Kariyerinizde de büyük fırsatlar yakalayabilirsiniz ama aynı zamanda büyük risk alma eğiliminde olacaksınız. Para konuları uzun zamandır güç savaşlarına dönüşmüştü. Bu hafta ise para meseleleri hakkında pek çok görüşme hatta pazarlıklar yapabilirsiniz. Bunun için kısa bir seyahat yapabilir veya şehir içinde yolda uzun zaman geçirebilirsiniz.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

İkna gücünüz çok yüksek ve insanlar üzerinde etkilisiniz ancak fazla ısrarcı yaklaşır ve baskı yaparsanız geri tepebilir. Eve ait konulardaki ani gelişmelere de ısrarcı yaklaşmamanız ve orta noktayı bulmanız gerekecek. Evle ilgili sorumluluklar sosyal aktivitelerinizi kısıtlayabilir. Babanızla aranızda kişilik çatışması da yaşanabilir. Diğer yanda yurtdışı seyahat, medya, internet ya da üniversite bağlantılı bir meseleyle ilgili fırsatlar yakalayabilir ama büyük riskler de alabilirsiniz.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Kredi, hisse, borç, miras, nafaka, telif, prim, tazminat gibi tek seferde yüklü miktarda para gelebilir, bu parayla ilgili risk alabilirsiniz. Aslında yaz sonuna kadar en az bir kez -belki de bir mülk satışından- elinize toplu para geçecek. Otorite figürlerinin sizi kayırdığı bir dönemdesiniz, ilişkileriniz her zamankinden iyi olacak. Perde arkasında gizli görüşmeler yapacaksınız ama bazıları hoşunuza gitmeyebilir. Beklenmedik bir haber, ani bir seyahat veya yoldan gelen olabilir. 

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Yaz sonuna kadar olan dönemde hayatınızın en büyük fırsatları yakın ilişkiler ve işbirlikleri yoluyla karşınıza çıkacak. Partneriniz ya da sizi temsil eden kişiler size şans getiriyor. Ancak bu hafta olduğu gibi büyük bir risk almanıza da neden olabilirler. Yurtdışı, seyahat, üniversite, medya, internet gibi ortamlarda romantizm yaşayabilirsiniz. Diğer yanda dominant karakterli bir arkadaşınız baskıcı ve ısrarcı olabilir, ani masraflar çıkabilir.