Başaklar için yeni bir dönem

Önemli bir dönemece daha geldik. Ay tutulmasından sonra şimdi sıra güneş tutulmasında! 26 Şubat Pazar günü Balık burcundaki güneş tutulması tam bir tutulma olmasa bile yine de çok güçlü ve etkili olacak. Dönüm noktası olaylarla bir devir bitebilir ve başka bir devir başlayabilir. Güneş tutulması yeniay ile oluştuğundan bir sayfa kapanacak olsa bile daha çok yeni başlangıçlara odaklanabiliriz. Bu tutulma Başak-Balık serisinde Mart 2015’te başlamış olan tutulmaların sonuncusu. Başak ve Balıklar yaklaşık on yıl başka tutulma yaşamayacaklar. Tutulmanın merkezinde olan 26 Şubat doğumlu Balıklar ile 1 Eylül doğumlu Başaklar, bir sene sonra geriye dönüp baktıklarında ne kadar farklı bir yerde ve konumda olduklarını görecekler.  Ama önce bu haftanın sert etkileşimlerini atlatmamız gerekecek. Koç burcundaki kavgacı Mars ile Oğlak burcundaki Pluto arasındaki sert açı güç savaşlarına ve kişilik çatışmalarına işaret ediyor. 9 Nisan doğumlu Koçlar, 9 Ocak doğumlu Oğlaklar, 12 Ekim doğumlu Teraziler, 11 Temmuz doğumlu Yengeçler ve tüm bu tarihlerin birkaç gün yakınlarında doğanlar bu enerjiyi direkt hissedecek olanlar. Merkür’ün aktif oluşu ise İkizler ve Başakların önünü açacak ve pek çok iş halledecekler. Kova, Terazi ve Yaylar da yoğun iletişim içinde ve sürekli hareket halinde olacaklar.

KOÇ 21 Mart - 20 Nisan 

Güçlü bir konumdasınız ancak otorite figürlerine isyan etme eğilimindesiniz. İşveren, yönetici, aile büyüğü veya büyük bir şirket ya da devlet gibi bir kurumun baskısını hissedebilirsiniz. Diğer yanda arkadaşların aracılığıyla görüşmeler yapabilir ve pek çok haber alabilirsiniz. Ortak, eş, temsilci gibi işbirliği yaptığınız kişiler büyük fırsatlarda aracı olacak, bireysel hareket etmeyin.

BOĞA 21 Nisan - 21 Mayıs   

Otorite figürleriyle görüşmeler yapabilirsiniz, geleceğe dönük sağlam adımlar atabilirsiniz. Gücünüzü göstermeden ve öfkenizi bastırarak hareket etmeniz sizin yararınıza olacak. Hastane, huzurevi, gibi ‘kapalı’ kalınan bir kurumu ziyaret edebilirsiniz. Diğer yanda bir arkadaşınızın hayatında önemli gelişmeler olabilir, haberler alabilirsiniz. 

İKİZLER 22 Mayıs - 21 Haziran       

İletişim açısından yoğun bir hafta geçireceksiniz. Kariyerinizde ise önemli gelişmelerin eşiğindesiniz. Bu gelişmelerin eylül ayındaki olaylarla bağlantılı olması mümkün. Bir arkadaşınızla para meseleleri yüzünden gerilim yaşayabilir, ya da sosyal bir aktiviteye maddi koşullarınız nedeniyle katılamayabilirsiniz. Dernek, kulüp gibi topluluklarda para meseleleri güç savaşlarına dönüşebilir.

YENGEÇ 22 Haziran - 22 Temmuz  

Bu hafta parayla ilgili haberler gelebilir. Mülkten para kazanabilir veya mülk için gereken parayı bulabilirsiniz. Kariyerinizde ise güçlü olduğunuz bir dönemdesiniz, lider pozisyonunda olacaksınız. Ancak  eşiniz ve işbirliği yaptığınız kişilerle kariyer hedefleriniz çatışacak. Partnerinizin yaptırım gücü olacak ve bayağı sizi sıkıştıracak.

ASLAN 23 Temmuz - 23 Ağustos 

Parayla ilgili önemli gelişmelerin eşiğindesiniz. Güneş tutulmasının en çok etkileyeceği burçlardan birisiniz. Büyük değişimler yaşayabilirsiniz. Haberler gelebilir, kısa seyahatler söz konusu. İş yerinizdeki güç savaşları devam edecek ve zorlu bir dönemeci aşmanız gerekecek. İlişkilerde dikkatli olmakta fayda var.

BAŞAK 24 Ağustos - 22 Eylül 

Para meseleleri ön planda ve harcamalarınız da yüksek olmalı. Maaşınız dışında kalan hisse, telif, miras, nafaka, komisyon, vergi, sigorta, kredi, borç gibi kaynaklarla ilgilenebilirsiniz. Kendi maaşınızda bir sorun yok ama bu gibi kaynaklarda zorlu bir engeli aşmanız gerekecek. Bürokratik işler, büyük kurumlar ve devletle bağlantılı para meseleleri gündeme gelebilir.

TERAZİ 23 Eylül - 23 Ekim - HAFTANIN ŞANSSIZI

İkili ilişkiler ön planda. Ancak inisiyatif karşı tarafta olacak. Bir mülkle alakalı bir meselede anlaşmazlık yaşayabilirsiniz. Hassas konuları gündeme getirmekten kaçınmalısınız. Aynı anda hem partner, hem de ailevi meselelerle ilgileneceksiniz. Neyse ki, sevgili ve çocuklarla ilgili olaylar ve konuşmalar kısa süre içinde neşenizi yerine getirebilir.

AKREP 24 Ekim - 22 Kasım 

Günlük işleriniz her zamankinden yoğun olabilir. İş ve evdeki yardımcılarınızla ilgili ani gelişmeler olması da mümkün. Sağlığınızla ilgilenebilir ve ihmal ettiğiniz doktor kontrollerini yaptırabilirsiniz.  Diğer yanda güneş tutulması aşk hayatınızda, çocuklarla ilgili konularda ve sanat gibi yaratıcı alanlarda dönüm noktası bir olay getirmek üzere.    

YAY 23 Kasım - 21 Aralık 

Arkadaşlar size bir konuda destek ve bir fırsatta aracı olabilirler. Kısa bir yola gidebilirsiniz . Sevgiliniz ya da çocuğunuzla gerilimli ortam oluşacak. Hassas konular için uygun bir hafta değil, tartışmalar alevlenebilir. Para konularına dikkat! Bir etkinliğe alacağınız davete maddi koşullarınız nedeniyle katılamayabilirsiniz.

OĞLAK 22 Aralık - 20 Ocak

Evinizde gergin bir ortam oluşabilir. Usta, mimar, emlakçı, ev sahibi, kiracı gibi evle bağlantılı kişilerle ilişkilere dikkat. Israrcı yaklaşabilir ve olayları fark etmeden büyütebilirsiniz. Kariyerinizde bir başarının maddi karşılığı hemen gelebilir. Yaklaşan yeniay güneş tutulması ise büyük bir anlaşma, seyahatler ve eğitimle ilgili gelişmeler getirebilir.

KOVA 21 Ocak - 18 Şubat

İletişim trafiğiniz yoğun. Yurt dışı bağlantılı ve eğitimle ilgili fırsatlar çıkabilir. Yaşı sizden büyük ve tecrübeli bir arkadaşla yapacağınız konuşmalar kafanızın netleşmesine yardımcı olacak. Yakın akrabalarla konuşmalar tartışmalara dönüşebilir. Yaklaşan güneş tutulması maddi konularda hafta sonuna doğru önemli bir gelişmeye neden olabilir.

BALIK 19 Şubat - 20 Mart   - HAFTANIN ŞANSLISI

Burcunuzdaki son güneş tutulması hayatınızda büyük değişimlere neden olabilir. Yaklaşık on yıl başka tutulma yaşamayacaksınız. Tutulma sizi rutinden çıkarıp ileriye doğru fırlatır. Olayların altında yatan gerçekler netleşecek. Diğer yanda harcamalarınız artabilir,  bütçeniz kontrolden çıkabilir. Ortak kaynaklarda daha şanslısınız.