Başakşehir tarih yazdı

Bu maçın sonucu nasıl olursa olsun üç yıl üst üste Avrupa kupalarında oynama devamlılığını göstermiş olduğu için öncelikle Başakşehir’i kutlamak gerekir.

Brugge’le Belçika’da oynadığı Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme ilk ayak maçında oyunun ilk 20 dakikası haricinde çok iyi bir mücadele ortaya koyan, iki farklı mağlubiyettten harika bir geri dönüş yakalayan ve kaleci Volkan’ın hatalı iki gol yemesine rağmen 3-3 gibi avantajlı bir skor elde eden Başakşehir, dün gece de harika bir futbol ile rakibini yenerek kendi adına bir tarih yazdı ve adını bir üst tura yazdırdı.

Turuncu-Lacivertlilerin deneyimli hocası Abdullah Avcı, geçtiğimiz haftaki kadroyu aynen sahaya sürdü. Abdullah hoca futbolcularını devamlı pas yapmaları, topun kendilerinde kalması ve rakibin arkasına atılacak uzun toplar ile gol bulmaları için öylesine şartlandırmış ki, gecenin yıldızı Emre Belözoğlu liderliğinde bıkmadan usanmadan yaptıkları paslar ve ani uzun toplar ile Belçika temsilcisini şaşkına çe-                        virip 2 de gol buldular.

Burada 37 yaşındaki deneyimli yıldız Emre Belözoğlu’na da ayrı bir paragraf açmak gerektiğini düşünüyorum. Dün akşam 20 yaşındaki bir genç kadar koşup mücadele ederken, yaşının ustalığını göstermeyi de ihmal etmedi. Mahmut da orta alanda oldukça başarılı bir oyun ortaya koydu. Ayrıca Turuncu-Lacivertli ekibimizin her iki beki hem savunmada hem de hücumda oldukça etkili oldular.

Oyunun ilk yarısının en etkisiz adamı Visca, top kullanma hataları yapmasına rağmen bir gol yaptı ve bir topu da direkten döndü. Başakşehir takımına formda bir Da Costa dahil olduktan sonra savunma hattı da oldukça güçlenecek ve bana göre Süper Lig’de de şampiyonluğun en güçlü adayı olacaklar. Bu önemli sonuç, doğru ve kurumsal bir şekilde yönetilmenin sonucu olduğundan Sayın Başkan Göksel Gümüşdağ ve teknik direktör Abdullah Avcı başta olmak üzere tüm Başakşehir camiasını kutlamak gerekir.

Maçın Romanyalı hakemi İstvan Kovacs pozisyonlara oldukça yakın oldu ve başarılı bir maç yönetti. İlk yarı rakibine sert ve kontrolsüz bir faul yapan Caicara’ya, Belçika takımından da Dennis’e Mahmut’a yönelik tabanı ile sert bir müdahalede faul nedeniyle yerinde bir sarı kart çıkardı. Yine Brugge takımından Denswill’e doğru bir sarı kart gösterirken, Başakşehirli Clichy’ye ise gereksiz bir sarı kart çıkardı.