Başakşehir’i örnek alın

Galatasaray her geçen gün geriye gidiyor. Bu takımın orta sahası, doğru dürüst stoperleri ve bekleri yok. Sen gidip önce yatırımı kanat oyuncusuna yapıyorsun. Ardından da Galatasaray’da çok olan Ahmet Çalık gibi bir stoperi alıyorsun. Galatasaray’ın savunması evlere şenlik. Pozisyon hataları gırla. Muslera olmasa delik-deşik olacak. Uruguaylı’nın kurtardıklarına rağmen yediğin gol sayısına bir bak.

Galatasaray’ın ileri vitesi yok. Takım ya yanlamasına ya da geriye oynuyor. Bir tek golcüsü var o da Eren Derdiyok. Aslında dert çok. Çünkü ona da top gelmiyor. Eren’in gol sayısını arttıramamasının nedeni bu. Defanstan ofansa hızlı geçilmiyor. Yanlamasına, geriye oynanarak oyun soğultulmaya çalışılıyor. “Golü bir şekilde atarız” diye düşünülüyor. Galatasaray’ın ilk yarıyı üçüncü sırada bu kadroyla bu hocayla ve bu yönetimle bitirmesi şans mı, mucize mi artık siz karar verin. Bence ligimizin temposunun az oluşu, ağır futbol oynanması Galatasaray’ın ekmeğine yağ sürüp tabelaya soktu. Yönetim ve teknik direktör Riekerink, ayaklarına gelen bu kısmeti de yaptıklarıyla tepecekler gibi görünüyor.

Ey yönetim, sürekli “Para yok. UEFA Finasal Fair Play Kuralları” diye ağlıyorsun.. Adı sanı duyulmamış kanat adamına 9.5 milyon euro sayıyorsun. Gönderdiklerine hem geldiklerinde hem de “güle güle” dediğinde para sayıyorsun. 

Bu ne biçim bir anlayış!. Galatasaray’ın paralarını har vurup, harman savuruyorsunuz. Hani para yoktu!

Galatasaray’da yönetimin, teknik direktörün ne planı, ne programı var. Lider Başakşehir’e bir bakın. Galatasaray’ın 4’te bir parasına nasıl takım kurmuşlar. Hala da planlı programlı gidiyorlar ve eksik yerlerini tecrübelilerle takviye ediyorlar. Adamlar demek ki bazı şeyleri yani “şampiyonluğu” kafaya koymuşlar.

Şimdi önümüzde Konya ile deplasmanda oynanacak bir maç var. Kocaman’ın ekibinden galibiyet almak çok zor. G.Saray’ın kondisyonu, kuvveti yok. Bizim yavrular o sahada bu hava şartlarında koşamazlar. Bu takım antrenman mı yapmıyor? Bu takımın nasıl çalıştığını doğrusu merak ediyorum. Dikine oynamayı beceremeyen, kondisyonu ve fizik gücü olmayan bir takım ancak inişli-çıkışlı grafik çizer.