Başakşehir’in zirve inadı!

Maç hızlı ve süratli başladı. Daha hemen başlarda Başakşehir Visca ile gole yaklaştı. Daha sonra Trabzonspor Sosa ile pozisyon bulmasına rağmen her ikisi de sonuçsuz kaldı. Arda Turan ile Başakşehir gol attı fakat maçın hakemi Bülent Yıldırım anlamsız şekilde golü iptal etti. Edin Visca’nın kenar ortasına Adebayor’un kafasıyla Başakşehir golünü de buldu. Trabzonspor’dan Burak Yılmaz ise devrenin bitmesine az kala çok net gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Trabzonspor takım olarak baskın oynamasına rağmen girdiği pozisyonları gole çeviremedi. Başakşehir attığı golün dışında daha fazla pozisyon bulan taraftı.

Burak Yılmaz gününde değildi. Ayrıca penaltı beklediği pozisyonda da topu kontrol altına almışken, rakipte arkasında kalmışken biraz direnç gösterse, kendini yere atmasa, rahat bir şekilde golü kaydeden olurdu. Burak çok gol kaçırdı.. Hele bir keresinde ise dengesiz kalınca topa hakim olamayarak bir golü daha harcadı. Karadeniz temsilcisi gereksiz top kayıpları içinde gözükürken, Başakşehir ise sakin bir şekilde futbol oynamayı sürdürdü.

Arda Turan’ın form grafiğinin biraz yükseldiğini görüyorum. Emre Belözoğlu ise oyunda kaldığı süre içinde takımın liderliğini organize etme adına her zamanki gibi iyi yapandı. Kısacası Trabzon gibi zorlu bir deplasmanda Medipol Başakşehir zirveye tutunurken Bordo-Mavililer bu mağlubiyetle zirveye havlu atan oldu.

Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım’a gelecek olursak, karşılaşmayı fena yönetmedi. Yalnız o kadar yanlış bir karar verdi ki, Arda Turan’ın nizami golünü iptal etti. Bu kadar deneyimli bir hakemin de böylesine yanlış karar vermesi iyi yönettiği maçta kötü not almasına neden oldu. Allah’tan şanslıydı, Medipol Başakşehir maçı kazandı.