Başaracağız dedik başardık

Grup maçlarına başlarken herkesin birincilik için kesin favori olarak gördüğü Hollanda’nın,ilk üç takım arasına giremediği A grubunun şüphesiz en başarılı takımı 320.000 nüfuslu küçük bir ada olan İzlanda idi. Bu maça kadar grupta sadece deplasmanda Çek’ler’e yenilen İzlanda kendi evinde ise grubun zayıf takımları Letonya ve Kazakistan ile berabere kalırken altı kez de galibiyet yaşamıştı.

Pazartesi gecesi İspanya’nın Kiev de Ukrayna’yı yenmesi sonucunda en iyi üçüncü  olabilme umuduyla dün gece gözümüz Konya’da kulaklarımız da olası bir Kazakistan galibiyeti için Letonyadaydı. Milli Takımımız Çek Cumhuriyeti maçında üç puanı alınca Fatih hoca bu maçta Cenk Tosun ve Umut Bulut gibi santrafor nitelikli oyuncuları kenarda bekletip Volkan,Hakan ve Arda’dan oluşan bir forvet ile oyuna başlamayı tercih etti.

Millilerimiz fizik gücü yüksek rakipleri karşısında ilk onbeş dakika boyunca oldukça etkisiz göründü. İlk yarı boyunca İrlandalı oyuncuların çok koşup Millilerimize baskı uygulaması, orta alanı kalabalık tutup zaman zaman 11 oyuncu ile savunma yapması, Ozan’ın çok pas hatası yapması, gol pozisyonu yaratmamızı etkilediği gibi santraforsuz oynamamız da ilk yarıdaki etkisiz oyunumuzun önemli nedenlerinden biriydi.

İkinci yarıya başlarken Hollanda’nın kendi evinde 2-0 mağlup olduğu haberi Fatih hocayı oldukça rahatlatmış olacak ki etkisiz ve santraforsuz ilk yarıya rağmen ikinci yarıya da aynı onbir ile başladık. 65’te  Kazakistan’ın Letonya karşısındaki gol haberi milli futbolcularımıza da ulaşınca Konya’daki heyecan daha da arttı ve Fatih Terim de galibiyet adına gol hattına takviyeler yapıp önce Önce Cenk Tosun’u, sonra da Umut Bulut’u oyuna alıp tüm hamlelerini  yapmış oldu. 89’da Selçuk İnan’ın enfes golü Türkiye’yi sevince boğdu. Finallere İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Kazakistan’ın aldığı galibiyetler sonucunda direkt gitme şansını elde ettik.

Bize bu sevinci yaşatanlara başta Mili Takımımız olmak üzere hepsine kucak dolusu teşekkürler.

İtalyan hakem Rocci iyi bir yönetim gösterdi. Gökhan Töre’ye gösterdiği kırmızı kartta haklıydı.