Başbakan 24 TV’de

Bir haber kanalı için yayında Başbakan ağırlamak her zaman prestij sebebidir. Ama o kadar. Eğer konuşma içeriğinden gündem çıkmazsa sadece prestij kazanmakla yetinirsiniz. Yani Başbakan’ı konuk almak kadar manşet ve başlık çıkarmak da önemlidir. 

Salı gecesi Başbakan Davutoğlu 24 Tv yayınındaydı, dün sabah tüm gazetelerde yapılan röportajdan bölümler vardı. Ermeni soykırımı iddialarına dair ilk kez bu kadar açık konuştu Başbakan Davutoğlu.

Sorularla mesele iyi açıldı, zaman kullanımı da gündem sırasına göre yapıldı. Bu kısım önemli zira bazen çok şey sormak isterken ya önemli konular üstün körü konuşulur. Bu hataya düşülmedi ve seçim vaatleri dahil merak edilenler soruldu. Sonuçta yayın iyi bir yayın oldu.

Teknoloji muhabiri...

Polis-adliye, ekonomi, sağlık, savaş gibi ihtisas gerektiren muhabirlik dallarına artık teknoloji muhabirliğini de eklemek şart oldu. Öne geçmek isteyen haber merkezi mutlaka bu iş için bir muhabir istihdam etmeli ve o muhabire sadece bu alanlarda haberler yaptırmalı. Dünyanın geldiği nokta bu sonu kaçınılmaz kılıyor.

Bugün sosyal medya hesabı olmayan yok, kitlesel iletişim de neredeyse tamamen sosyal medyaya kaydı. Siri’nin Türkçe konuşmaya başlamasından tutun da internet üzerinden ücretsiz telefon konuşmalarına kadar bir sürü noktayı beraberinde sayabiliriz. Dolayısıyla teknoloji haberlerini artık markalaşacak muhabirlerin yapması gerekir.

Meraklısına bir not...

TRT’nin CHP reklamına dair kararı çok tartışıldı. Her zaman olduğu gibi bir sürü insan konunun ne olduğunun bilmeden TRT’yi doğradı. Son gelen haber CHP’nin filmi revize ettiği ve sloganın itiraza sebep olan bölümünü reklam filminden çıkarmışlar. Üstelik sadece TRT’ye gidecek kopyalardan değil tamamından. Peki onca tartışma, kavga, gürültü, hakaret ve yaratılan imaj ne oldu? Türkiye’de önce linç etmek sonra pardon demek alışkanlık oldu. Yeri geldiği için hatırlatayım dedim...