“Başbakan soruları biliyordu...’’

Salı gecesi sosyal medyada muhalefetin daha doğrusu karalamanın ne kadar kolay olduğunu gösteren bir yayın vardı.

Başbakan Erdoğan, NTV-Star Tv ortak yayınına katıldı ve soruları cevapladı ya, o yayının yansımalarından söz ediyorum.Yansıma dediğim “Oğuz Haksever Cumhurbaşkanı yetkilerinin kullanımına dair soruyu sorar sormaz Başbakan Erdoğan kitapçığı açıp işaretli yeri okumaya başladı” tarzı kurulan cümleler, atılan twitler.

İnsan muhalif olmak için kendisini bu kadar gülünç duruma düşürebilir mi diye sormayacağım, düşürüyorlar işte.

*  *   *

Düşürüyorlar çünkü düşünmüyorlar.Başbakan Erdoğan propaganda dönemi boyunca bir sürü televizyon programına konuk oldu. Hemen her programda Cumhurbaşkanı’nın yetkilerine dair sorular soruldu. Anayasa’da Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini tanımlayan madde de belli.

Şimdi tekrar stüdyoya dönelim. Oğuz Haksever soruyu sorduğunda, daha önce aynı soruya defalarca muhatap olmuş Başbakan Erdoğan’ın Anayasa’nın ilgili maddesini okuması, sorunun “çanak” olduğunu mu gösterir yoksa bu duruma “çanak soru işte” diyenlerin hakikaten komik olduğunu mu?

*    *      *

Kampanya döneminde Başbakan Erdoğan’a sorulan sorular daha doğrusu soru sorulan konular üç aşağı beş yukarı genelde aynıydı.Bu durum diğer adaylar için de geçerli aslında. Böyle olması da son derece doğal zira başka kanallarda konu açıldı diye pi sayısının köklerini falan soramaz ekrana çıkanlar.

Peki böyle bir durumda gelen soruyu anlamak ve ona göre cevabı ya da cevap için kullanılacak kaynağı hazır etmek de gayet normal demektir. Uzatmayayım, bazen saçmalama ya da karalamada sınır tanımayan bir halimiz var.

*   *    * 

Bir kampanya döneminin sonuna yaklaşıyoruz. Haber kanalları bir yandan güncel olayların haberini veriyor diğer yandan seçim gecesi yayınına hazırlanıyor. İlk kez yapılacak bir seçim, oy sayımı ne kadar sürer, analiz ne zaman başlamalı ne zaman bitmeli bir sürü uğraşılması gereken nokta var.

Böyle zamanlarda gülmek iyidir ama bu olay tatlı tatlı değil acı acı gülümsetiyor insanı...