Başka bir galakside sanki

Digiturk’teki kanal sıralamasıyla yazayım: Pazartesi akşamı, 24 Tv’de, Ahmet Kekeç, Hilal Kaplan konuktu, terörü konuşuyorlardı. NTV’de Son Baskı programı daimi konuklarıyla siyaset ve terör konuştu. Cnn-Turk’de de konuklar farklı, konu aynıydı. Aynı anda Haberturk Tv’de Obama’nın Küba ziyaretinin öneminden bahsediliyordu.

Sonra sırasız izlemeye geçtim. TRT Haber’de Mustafa Kartoğlu ve Yıldıray Oğur, Muhsin Kızılkaya’yı konuk almışlardı. A Haber’de de konuk olarak Mehmet Metiner, Bülent Orakoğlu, Nagehan Alçı ve Ömer Vehbi Hatipoğlu konuktu, konu yine terör eylemleriydi. Yani aralarında başka bir galakside yaşıyormuş gibi olan kanal Haberturk yayınıydı.

Kanallarda elbette dünya siyaseti üzerine programlar yapılabilir ama Küba-ABD ilişkileri ya da sonra konuşulduğu gibi ABD-İran ilişkileri böyle bir gündemde ilgi çeker mi?

Mesela Rusya’nın PKK’ya desteği ya da Pazartesi günü New York Times da geniş bir haber olan IŞİD’in ustalaşması meselesi, Suriye’de ilan edilen Federasyon ve dünyanın bu meseleye bakışı gibi bir sürü konu sayabilirim size.

Bazen gündemi ıskalamamak gerekir.

***

Gece saatlerinde gözlerimi dolduran bir olayı da History Channel’da seyrettim.

Avusturalya’da bir rehin dükanına genç bir kadın satmak için büyük dedesinden kalan bir kılıç getirdi. Hemen bir uzman çağrıldı ve kılı gerçek mi sahte mi diye sordular.

Gelen uzman kılıcın 1915 Gelibolu savaşından kaldığını ve bir Türk subaya ait olduğunu söyledi. Sonra uzman gitti ve satıcı kılıcı almak istedi. Ama genç kadın bu kadar değerli bir kılıcı satmayacağını söyleyerek dükkandan ayrıldı. Çok değerli geldi bana bu sahne...

***

Normal şartlarda televizyon reklamları üzerine yazmayı sevmem.

Ancak Arda’nın oynadığı Opet reklamına dair bir not yazmak istiyorum. Bugüne kadar Arda başka reklam filmlerinde de oynadı ama gördüğüm duygusu en sahici reklam filmi buydu. Yaşlı adamın Akdenizli duruşu, Arda’nın memleket özlemi çok iyi harmanlanmış. 

Tamam bir benzin istasyonu açılıp hemen ertesi gün de kapanmaz ama yine de güzel reklamdı.