M. Yalçın Yılmaz
M. Yalçın Yılmaz
Tüm Yazıları

Başlasın Türkiye Yüzyılı

Türk milleti tercihini Erdoğan'dan yana kullandı. 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci tur seçimini önemli bir farkla kazandı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde konuştu. Konuşmasında "Rabbime beni böyle bir milletin evladı olarak dünyaya getirdiği için hamd ediyorum" dedi.

Seçimin içeriden çok dış politikamızla ilişkisi üzerine epeyce yazı yazdım. Bloklaşma dış politika perspektifine göre gerçekleşmişti.

Hangi partinin nerede olduğu çok anlamlıydı. Eski konseptin aktörleri pozisyonlarını almışlar ve kulaklarına fısıldanan "Erdoğan'ın ipi çekildi" söylemini dillendirmişlerdi.

Türk milletinin ortak aklı olup bitenleri doğru okudu.

Batı medyasının odaklandığı seçimler bizim yurttaşımızın gözünden kaçmadı.

Seçim sonuçları belli olur olmaz dünyanın her yerinden mesajlar aldım. Yüzlerce yabancı öğrencim, meslektaşım ve arkadaşım Türkiye'nin kararını tebrik ediyordu.

Bir savaşın içinde olan Rus ve Ukraynalı öğrencilerim ve meslektaşlarım mesajlar attılar. Savaşan iki ülkenin yurttaşları Erdoğan'ın zaferini kutluyorlardı. Bu çok manidar bir durum değil mi?

Hem Rusya hem de Ukrayna'nın yurttaşları savaşı kışkırtan Avrupa-ABD liderlerine göre Erdoğan'ın vicdanlı ve barışçıl siyasetinin farkında.

İlham Aliyev, Paşinyan, Putin, Herzog, Urban, Trump, Biden, Scholz, Tamim ve Macron gibi liderler tebrik ettiler.

E. Macron, 3 farklı tweet attı. Fransızca metninde NATO ittifakı vurgusu yaparken Türkçe paylaşımında Avrupa-Akdeniz barışı ifadelerine yer verdi. İkiyüzlü tutumuyla güya Türkiye'ye rol biçmeye çalıştı.

Rusya-Ukrayna savaşının gidişatında Türkiye'nin pozisyonu çok kritik. Erdoğan Karadeniz'de ve Akdeniz'de barışın tesisi için çalışırken enerji hattında pozisyonunu güçlendirecek.

Bu seçimi Türk milleti kazanmıştır. Erdoğan tarihin akışı içinde kurucu lider Atatürk'ün ideallerini gerçekleştiren ikinci kurucu lider olduğunu kanıtlamıştır.

Erdoğan'ın seçmen tabanı toplumun her kesimini kapsıyor. Soldan sağa her kesim onun rasyonel politikalarına ve hizmet aşkına gönül verdi.

Türkler, devlet adamlarının hizmet aşkını fark eder ve destekler. Erdoğan, Kızılelma ülküsünü topluma benimseterek her kesimi kucaklayan bir karizmaya sahip oldu. Zorluklarla mücadele ve sorunların halli ise bu ülkenin yurttaşları olarak hepimizin görevi.

Bu köşede politikaların iyileştirilmesi ve eksiklerin giderilmesi için tespitlerimiz de yer alacak. Daha çok demokrasi, daha iyi adalet, sağlık ve eğitim hizmeti bekliyoruz.

Başlasın Türkiye Yüzyılı.