Başörtülülere, kapalılara ölüm!

Duydunuz mu?

İstanbul’da minibüste başörtülü bir kız, başörtüsü zorla çekilip alındıktan sonra tekmelendi; duydunuz mu?

Tekmelenirken de kendisine “Atatürk’ün kurduğu bu ülkede yaşamaya hakkınız yok; kapalılar ölmeli” dendi; duydunuz mu?

Oysa şortlu bir kıza otobüste tekme atıldığında, Mısır’daki sağır sultan da dahil, bunu duymayan kalmamıştı.

Ortalık ayağa kaldırılmış, kıyametler kopartılmıştı.

Gazeteler bu haberi haftalarca manşetten verip işlemişti.

Televizyonlardaki ana haber programlarında, açık oturumlarda bu konu sürekli dile getirilip gündemden düşürülmemişti.

Bu olaya tepki duyanlarla yapılan röportajlar peş peşe dizilmişti.

“Kızım bana ‘Yoksa bu ülkede artık şort giyemeyecek miyiz’ diye sordu” şeklindeki cümleleri içeren duygusal köşe yazıları başköşede verilmişti.

Ne var ki şortlu bir kız otobüste tekmelendiğinde verilen bu tepkilerin aynısı, başörtülü bir kız minibüste tekmelendiğinde verilmedi.

Sadece dostlar alış verişte görsün misali tepkiler verildi.

Örneğin siz Cumhuriyet Kadınları, Öncü Kadın gibi Kemalist kadın kuruluşları ya da feminist kadın kuruluşları ve de Atatürkçü Düşünce Derneği gibi kuruluşlar, şortlu bir kız tekmelendiğinde verdiğiniz tepkilerin aynısını, başörtülü bir kız tekmelendiğinde de verdiniz mi?

Şortlu bir kız tekmelendiğinde yaptığınız gibi yeri göğü inleten protesto gösterilerine giriştiniz mi; yürüyüşler gerçekleştirdiniz mi?

Bu olayı kınayan açıklama üstüne açıklama yaptınız mı?

Ve de sen Ekşi Sözlük yazarı…

“Şortlu bir kıza tekme atıldığında haklı olarak tepki gösteriyorsunuz da niye başörtülü bir kıza aynısı yapıldığında aynı tepkiyi göstermiyorsunuz” şeklindeki yazıma göndermede bulunarak, “Bu ülkede başörtülü kıza tekme atan var mı” diye bana soran Ekşi Sözlük yazarı…

Bu sorunu hatırladın mı?

Geçmişte de başörtülü kıza, kadına saldıran oldu; ama en azından şimdi başörtülü bir kıza tekme atılınca bu yazdıklarını hatırladın mı?

Yoksa cümbür cemaat hepiniz, başörtülü kıza tekme atan CHP üyesinin, “Atatürk’ün kurduğu bu ülkede yaşamaya hakkınız yok; kapalılar ölmeli” diyen sözlerine katılmakta mısınız?

Hani çekinmeseniz cümbür cemaat sokaklara çıkıp “Atatürk’ün kurduğu bu ülkede başörtülüler yaşamamalı, kapalılara ölüm” diye haykıracak mısınız?

Maalesef ülkemizde kendinden olana yapılan zorbalığa, zulme karşı çıkıp kendinden olmayana yapılan zorbalığa, zulme destek çıkan bir zihniyet hüküm sürüyor.

Bu zihniyettekiler kendinden olanın yaptığını görmüyor, kendinden olmayanın yaptığını görüyor.

Nitekim Cumhuriyet gazetesinin Kemalist yazarı Orhan Bursalı, Kemalizmi azıcık eleştirdi diye kendi gazetesinin liberal yazarı Nuray Mert’in kovulmasını istediğinde de bu zihniyet ortaya çıkmıştı.

“AKP yandaşı Cem Küçük, şu yazarı kovun bu yazarı kovun şeklinde yazılar yazıyor; bu insanlığa, ahlaka sığar mı” diye sorup tepki üstüne tepki koyanlar, aynı şeyi Orhan Bursalı yapınca dillerini yutup suskun kalmışlardı.

Hatta “Kemalizmi eleştiren yazar elbette kovulmalı” diye içten içe tavır almışlardı.

Kendinden olan yanlış yapınca susup otur; kendinden olmayan yanlış yapınca ona vur!

Kamplaşmaya, cepheleşmeye hizmet eden zihniyet işte budur.