Başsız yine de iyi

Trabzonsporlu futbolcular hakikaten kazanmak adına iyi mücadele ortaya koydu. Hatta Balıkesir kalecisi mutlak üç topu mükemmel refleksle çıkarmasa skor çokta farklı olurdu. Trabzonspor'un unuttuğu savunmalarının kötü olduğu idi. Savunma güvenliğini elden bırakınca kontra bir topla mağlup duruma düştü. Yusuf ve Medjani ortak hareketle beraberliği getirince oyunun başında tempoyu çok yüksek tutan Balıkesir, Trabzonspor ataklarına cevap vermekte zorlandı.

İkinci yarı çok daha zevkli oldu. Zeki nefis ortaladı, Cardozo yakışanı yaptı, nefis bir kafa vuruşuyla ağları havalandırdı. İlk yarının yıldızı Medjani'ye Özer, Mehmet ve özellikle Yusuf katkıda bulununca futbol Trabzon adına daha zevkli hale geldi. Bu kadar pozisyona girip bunları gole çevirememek Trabzonspor'a yakışmadı.

Balıkesir maçındaki futbol oynama arzusu uzun zamandır bekleniyordu. Sezonun sonundaki bu arzudan dolayı futbolcuları tebrik ederim. Trabzonsporlular aslında yönetimin işini kolaylaştırıyor. Oynanan oyun nereye transfere ihtiyaç olduğunu açıkca ortaya koydu. Maçın tek hatası bu kadar pozisyonun gole çevrilememesiydi. Atamayana atarlar kuralı yine gerçekleşti ve Balıkesir eşitlik golüne kavuştu. Ancak Yusuf-Cardozo işbirliği 86'da galibiyeti getirince Trabzon Avni Aker'e 3 puanla veda etti. Böylece Yusuf'un nerede oynaması gerektiği ortaya çıktı. İnşallah anlamıştır.

Trabzonspor ne kadar transfer bütçesi varsa savunmayı adam etmek için kullanmalı. Öyle veya böyle elindeki orta saha ve ileri uç elamanları ile seneyi çıkarabilir. Trabzonspor zor pozisyon veren savunma kurgusunu kurabilirse, inanıyorumki elindeki futbolcular ile bol gol de atar.