Batı bitti İslam yükseliyor

İngiltere’deki referandum sonrası çok açık bir gerçek çıktı karşımıza.. Üç boyutlu bir sökülme sürecinin ilk ve en önemli aşamasıydı 23 Haziran Referandumu.. 

1) Birleşik Krallığı’nın AB’den ayrılma kararı..

2) Krallıkların, üzerinde güneş batmayan imparatorluğa bayrak açması..

3) AB’ye üye diğer küçük devletlerin, “biz de bu işte yokuz” diyerek Hıristiyan kulübünü dağıtması..

Ve nihayetinde Batı Bloku’nun siyaseten çöküşünü görmüş olduk..

Bu son tabloyla birlikte kartlar yeniden karılmaya başlandı..

Bu yeni durum, özellikle 9/11 sürecinden bu yana ( - ki onu da oluşturan şartlar aynıydı) yükselen anti-islamizm hareketlenmesinin nedenini de açıkça ortaya koyuyor..

Dikkatlice bakın.. Bu son göçmen dalgasının İngiltere’yi normal şartlar altında etkileyemeyeceğini İngilizler bilmiyor mu?..

Ama artık yolun sonuna geldiklerinin farkındalar.. Bugün AB rüyası bitti..

Yarın ABD de dağılacak.. Daha dar ittifaklarla mevcudiyetlerini sürdürmeye çalışacaklar.. Bu arada ise eğer çok stratejik bir hata yapmazsak biz geliyoruz.. Yeni dönem, yeni asr-ı saadetin yaklaşmakta olduğunu çok açık ortaya koyuyor.. Haydi mübarek olsun

Yerel siyasette hizmet

Ankara siyasetinde kutuplaşmayı gerginliği anlarım da hizmet eksenli görev yapan yerel yönetimlerdeki kavgaya bir türlü anlam verememişimdir.. Bazı politik figürler var biliyorsunuz yerel siyasette.. Aslında hedefleri çok başka.. O yüzden, belediye başkanlığını yaptığı ilçeden çok başka yerlerde akılları fikirleri. Yol diyorsun, su diyorsun, kanalizasyon diyorsun, ona hiç bir şey ifade etmiyor.. Varsa yoksa Cumhurbaşkanı’nı eleştirelim, hükümete saydıralım derdinde.. Geçenlerde Alem FM’de Adem Metan’ın radyo programında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı dinlerken, “oh be” dedim.. Hükümetle politik olarak karşı safta olan bir adam.. Ama, ‘bıdı bıdı’ kavga etmek didişmek yerine sorumluluğunu üzerinde taşıdığı Maltepe’ye daha iyi hizmet götürebilmenin telaşına düşmüş..  “Biz, İstanbul’un 39 ilçesinden birisiyiz” diyor.. “Bunun da bilincindeyiz... uyumlu çalışmak zorundayız... Devletimizi Cumhurbaşkanımız, Başbakan ve devlet kurum ve kuruluşları yönetiyor. Başımızda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş var. Biz onun ilçe başkanları sayılırız....” Hizmet eksenli insan odaklı bir yerel politikacı açısından Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın bu tavrı, alkışlanması gereken bir tavır.. Kavga zamanında elbette kavga ama hizmet zamanında gereksiz gerilim vatandaşa kaybettiriyor..

Emniyet şeridi magandaları!

Emniyet şeridinden gitmeyi kendine hak gören zevatın kibrinden İstanbullu’ya gına geldi artık... Bu konuyu ne zaman gündeme getirsek, İstanbul Valisi ya da Emniyet yetkilileri, yasa dışı şekilde emniyet şeridini kullanan sahte mavi tepe lambalı araçlarla mücadele ettiklerini söylüyorlar.. Galiba anlamıyorlar.. Çünkü İstanbullu’nun derdi, sahte mavi tepe lambalı araçlarla değil.. Yasal olarak emniyet şeridine girme hakkı verdiğiniz araçlarla ve onların arka koltuğuna kurulmuş lacivert takım elbiseli adamlarla.. Adım başı ‘cayk-vayk’ yapan arabalarıyla tehditkâr bir şekilde yol isteyen Mercedes’lerin, Audi’lerin Passat’ların sahipleriyle.. Bakın buradan uyarıyorum. Bu çok ciddi bir sosyal patlamaya yol açacak.. Bir gün, iftar vakti evine yetişmeye çalışan bir sürücüye denk geleceksiniz.. Çekip el frenini inecek arabasından, milletvekiliymiş, fen işleri müdürüymüş bakmadan yapışacak yakanıza.. Sonra gider anlatırsınız seçmenlerinize neden geldi bu haller başınıza..