Batı, Rusya ile savaşa mı hazırlanıyor?

Paylaşım savaşları giderek keskin sınırlar belirlemeye başladı. Ukrayna ile fitili ateşlenen sürecin mimarının her ne kadar Rusya olarak gösterilmeye çalışılsa da giderek her şey net gözükmektedir.

Ukrayna gibi güzel bir ülkenin hedef aparat olarak seçilmesi tabii ki üzüntü verici. Hele aynı etnik yapı, aynı din ve mezhep olan Rusya ve Ukrayna karşı karşıya getirildiyse süreçten rahatsız olmalıyız. Tabii Batının "kötü" birine ihtiyacı vardı. Zaten hep böyle olmadı mı?

Birkaç gün önce Avusturyalı ekonomist, siyasetçi, Avrupa Birliği ve NATO'nun genişlemesini destekleyen birçok STK başkanlığı, iktisadi danışmanlık yapan bir isim, Günther Fehlinger'in paylaşımı karşıma çıktı. Paylaşım şöyledir:

"Biz Soğuk Savaş döneminde Taliban'a silahlı destek vererek Sovyetler Birliği'ne karşı kazandık. Bugün de aynısını yapmalıyız. Rusya'nın içindeki temeli İslam olan silahlı muhaliflere destek vererek Rusya'yı parçalamalıyız."

Çok taşları yerine oturtan deli gibi itiraf değil mi? Tabii ki bu beyanı dillendiren devlet resmi biri değil. Ama etkili ve her yerde beyanlarına kapı açılan bir isim. Ayrıca bu itiraflar bize Batının yapmak istediği gerçekleri anlatmaktadır.

Devam edeyim;

Aynı Fehlinger'in tüm yazılarını taradım. Meğer ki, "parçalamak" istediği sadece Rusya değil, Türkiye de varmış!

Birkaç gün önce Polonya'da Rusya'daki iktidar karşıtı olan eski milletvekillerinden oluşan muhacir "parlamento" toplantısı gerçekleştirilmiş. Tek gündem "Putin"... Demek ki neymiş, lider önemliymiş!

Günther Fehlinger ile devam edeyim.

"Rusya'yı 41 parçaya böleceğiz" diyor.

Sonra da bölünmüş parçalarla ilişki kurmak kolay olacaktır.

Aynı iddia aylar önce Estonya başbakanı Kallas tarafından dillendirildi. Demek ki, neymiş Günther Fehlinger her ne kadar resmi devlet temsilcisi olmasa da, resmi olan Eston başbakanı ile aynı düşüncede. Yani beyanlara kulak verirken resmi statü mü değil mi diye bakmayacağız. Görüntü ortada!

Benim ilgimi çeken şey şudur:

Rusya yayılmacılığı başlığı altında mücadele edenlerin hepsi NATO yayılmacılığı için destek veriyor. Sahtekarlık değil mi?

Günther Fehlinger isimli manyak beyanların üstadı kişi ve benzeri kişiler için esas olan şey Batı'nın zaferidir.

İslam konusunu aparat olarak kullanma isteği, terör örgütlerini devreye sokan ve sonra aynı aparatları bizim kutsal değerlerimizi koz yapan yine aynı merkezlerdir.

Rusya ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmek isteyenin de altında yatan gaye budur.

Avrupa ile Rusya açıkça savaşa girecek mi? Ukrayna'da istenilen sonuç olmadığı açıktır. Son dönemde yığınaklar, silah sevkiyatları ve tüm söylemleri yan yana getirdiğimizde görünen şudur ki, Rusya'yı çökertmek için her yolu deneyecekler.

Bize de tanıdık bir görüntü değil mi bu durum?

Türkiye üzerine oynanan her oyunu fotoğrafın tamamına bakarak görmek zorundayız.