Batý'da Gazze için yükselen vicdan

Topyekûn bir Batý okumamýz var. Bundan dolayý da farklý tepkileri ve sesleri çoðu zaman kulak ardý ediyoruz. Elbette Batý'nýn bir hegemonyasý var, bir düzeni var, tarihinde kirli sayfalarý var. Ancak ayný Batý'da demokrasi de, köleliðin kaldýrýlmasý da, ulus devletler üstü kuruluþlarý da var. Vicdaný olan aydýnlar da var. Mesela Sartre, Cezayir'i iþgal eden ve Cezayir'le savaþan ülkesini, politikalarýný ve devletini eleþtirmiþtir. Goethe, Doðu-Batý divaný ile Ýslam'a karþý hürmetkâr tutumlar olmuþtur. John Kean, hâlâ yaþayan bir siyaset teorisyeni. Gannuþi'yi her zaman savundu.

Sadece aydýnlar mý?

Hayýr! Halklarýndan da vicdanýn yanýnda yer alanlar var. Ýnsanlýða ve vicdana kulak kabartanlar çok. Ýsrail, Avrupa'yý iþlediði geçmiþ günahlarýyla onu kendisine hep minnettarlýk ve itaatkârlýk içinde tutuyor. Alman baþbakanýn tutumu budur. Batý statükosu, Ýsrail önünde eðiliyor. Siyonizm'in paralarý ve iktidar iliþkileri önünde diz çöküyor.

Fakat aydýnlar, vicdanlýlar ve halklar öyle deðil.

Ýrlanda muhalefetinin önemli temsilcileri mecliste Ýsrail'e karþý çýkýyor, Filistin'i savunuyor. Celtik takýmý ve taraftarlarý Filistin bayraklarýyla protestolarýný ortaya koyuyor.

Ýspanyada da Gazze'ye ölüm kusan Ýsrail'e karþý sesini yükseltenlerle karþýlaþýyoruz. Özellikle sosyalistler de bu vicdan çok daha belirgin.

Finlandiya ve Fransa parlamentolarýnda ses eden cesur siyasetçiler ve kadýnlar ortaya çýkýyor. Ýsrail'in her gün öldürdüðü bebeklere karþý isyan ediyorlar. Kadýnlarýn merhametli ruhu yankýlanýyor.

Ýsrail'e karþý en ciddi tepkiler, þimdi AB'den geliyor. AB Dýþ Ýliþkiler ve Güvenlik Politikasý Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 'Filistinliler için bir devlet inþa etmeliyiz' diyor.

Birleþmiþ Milletlerde, Genel Sekreterin vicdanýndan yankýlanan sesi bastýran Siyonistler baþarýlý olamadý. Ýtirazlar ve isyan duygularý artýyor. BM, þimdi bunlarý ilan ediyor.

Bebekler hedef deðil,

Okullar hedef deðil,

Hastaneler hedef deðil,

Siviller hedef deðil,

Ýnsani yardýmlar hedef deðil,

Hepsi kurtarýlmak zorunda.

Her yerde!

Ýsrail'in zehirli propagandalarý çöküyor. Ortadoðu'da tek demokrasi ve tek uygar ülke olduðu yalaný bütün dünyada artýk iþlemiyor. Ýnsanlar sokaklara dökülüyor. Batý devlet düzenlerinin sessizliðini Batý sokaklarý bozuyor.

Berlin, Londra, New York, Barcelona... Hepsinde yüzbinlerce insan yürüyor. Gazze'deki katliam ve barbarlýða dur diyor. Filistin bayraklarýyla protesto ediyorlar Siyonizmi. Egemenlerin düzenleri iþlevsizliði ifþa oluyor. Sokaðýn vicdaný ve toplumun vicdaný tepedekilerin suratlarýna çarpýyor.

Bütün Batý egemen siyasi ve egemen medya düzeni þaþkýn! Güç, egemenlik ve sermaye yetmiyor Ýsrail'i temize çýkarmaya. Antisemitizm propagandalarýyla Avrupa'da oluþturulan sessizlik, þimdi Ýsrail'e karþý ses ediyor. Bu ses, Antisemitizm de deðil. Irkçý hiç deðil. Yahudilere karþý da deðil.

Bu ses, Gazze'nin yanýnda yer alanlarýn sesi. Ýsrail vahþetine karþýlýk veren ses. Siyonizmin bebek katliamlarýna dur diyen ses. Ýnsanýn, vicdanýn, adaletin, evrensel bilincin, insan doðasýnýn sesi.

Gazze bu seslerle beraber artýk bütün dünyanýn meselesidir. Siyonizm'in köleleþtirme ameliyeleri bu sesle beraber bozulmaya baþlýyor. Dünya üzerinde kurulan Siyonist güç hegemonyasý, bu sesle büyüsünü kaybediyor. Katil olduklarý ortaya çýkýyor. Barbar olduklarý ortaya çýkýyor. Son teknolojileriyle son vahþiler olduklarý ortaya çýkýyor.

Siyonizm'in vahþetine baþkaldýranlara, Batý'nýn vicdanlý sesleri selama duruyor! Gazze direniþi, bütün dünya vicdanlarýný ayaklandýrýyor.