Bazısı boş bazısı dolu...

Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak Başbakan Erdoğan’ın adını açıklamadan önce haber kanallarında özel yayınlar vardı. Bir kısmında fazlasıyla boş konuşan daha doğrusu ilgi çekecek cümle kurmak isteyen konuklar dikkat çekti.

Bazı konuklar geçmişten çok fazla örnek verdiler hatta işi 1989 yerel seçimine kadar götürenler oldu, yerel seçim örneğiyle ilk defa halkın seçeceği Cumhurbaşkanı seçimine yaklaşmak ne kadar doğru bir mantık anlayan beri gelsin... NTV yayınında Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu iyi konuklardan biriydi, İstanbul’dan bağlanan Markar Eseyan da öyle.

Bu arada NTV’de Erhan’ın sorduğu “Yani Özal gibi Anayasa’yı bir kere delmekle bir şey olmaz mı diyecek” sorusu bana göre konuğun anlatmaya çalıştığı şey değildi biraz havada kaldı...

***

24 TV benzer konuşmaların yapıldığı saatlerde iyi bir Erdoğan VTR’sine pas attı, fark yarattı. Murat Çiçek ile Melih Altınok yayını çok fikrin konuşulduğu, rahat bir yayın oldu.

Melih Altınok meğer gözündeki bir rahatsızlıktan dolayı yayına güneş gözlüğüyle çıkmış, yayının sonunda onu da öğrenmiş olduk.

Gazete manşetlerini toplantı yapılacağı salonun önünde konuşmak çok kolay değildir. Reji aynı anda bahsedilen görüntüyü girecek, 3 kişilik ve ikiye bölünmüş ekranda konuşan kaçırılmayacak gibi tüm detaylar yerli yerindeydi.

Çok fikir konuşuldu dedim zira gazetelerdeki haber ve yorumlar da değerlendirilince yayın çok daha zengin hale geldi. Dolayısıyla da iyi ve boş konuşmanın olmadığı bir yayın oldu.

***

Bana göre Salı gününün yayıncılık açısından çok çarpıcı iki karesi vardı ve bu iki kare de Başbakan Erdoğan’ın hayat hikayesinin anlatıldığı filmde yer alıyordu. Birincisi metin-görüntü uyumu. İsteyen internet üzerinden tekrar seyretsin. Metindeki her cümle bir görüntüyle tamamlanmış. Mesela Davos’taki One Minute çıkışının kullanıldığı kare ve metinde yazan arasındaki ilişki. İkinci lider ve insanlık vurgusu...

Annesinin cenazesinde gözyaşı döken, evlat Erdoğan’dan, kararlı duruşun anlatıldığı lider Erdoğan’a, baba Erdoğan’dan, hiç tanımadığı özürlü çocuklara şefkat gösteren Erdoğan’a kadar metinle son derece uyumlu görüntüler izledik.

Kim çalıştıysa hakikayen oya gibi işlemiş ve tahminen binlerce kare fotoğraf, yüzlerce saat görüntü içinden seçim yapmış. Özeni en belli filmlerden biri olarak altı çizilmeliydi...