Her iki takýmýn da ortaya koyduðu futbolun dýþýnda bir yorum getirmek isterim. Kadir Has Stadý’nda karþýlýklý kaçýrýlan goller akýllara durgunluk verdi. Ýlk yarýda Bobo’nunu bir kafa þutu þans eseri Volkan’ýn kucaðýna gitti, bu pozisyona, golden uzak kalan Kayseri adýna þanssýzlýk diyelim.
Fenerbahçe adýna ise Cristian Baroni’nin ben diyeyim 1-2, siz arttýrabilir 3-4 diyebilirsiniz, kaçýrdýðý net pozisyonlar vardý. Özellikle ikinci yarýnýn baþýnda girilen pozisyonlarýn gol olmamasý herkesi þaþkýna çevirdi. Bence bu kaçýrýlan goller becerisizlikten baþka bir þey deðildi. Bu yüzden bu konuyu yazýnýn baþýna almak istedim. Kayseri’nin ise ikinci yarýda ilk önce Cleyton daha sonrasýnda da Sefa ile kaçýrýlan gol pozisyonlarý vardý ki bunlarý herhangi biri sokaktan gelse, rahatlýkla gole çevirebilecek durumdaydý.
Maçýn son çeyrek zamanýnda Bobo’nun uzaktan attýðý Kayseri golünde ise kaleci Volkan’ýn bu gole izin veriþini izledik. A Milli Takým’ýn kalecisi Volkan’ýn böyle goller yememesi lazým.
Sezonun bu haftasýna kadar Fenerbahçe hangi deplasmanda böyle rahat pozisyonlara girdi ki; ama böyle üst üste pozisyonlarý kaçýrdýklarýný da hatýrlamýyorum.
Ýyi futbol dersek, ilk yarý biraz Fenerbahçe, ikinci yarýda ise Kayserispor daha üstündü. Fenerbahçe bu deplasmandan istediði puanlarla dönemiyorsa hiç oturup hayiflanmaya gerek duymasýnlar diyorum. Maçýn kaçýrýlan pozisyonlarýnýn gol olarak skor tabelasýna asýldýðýný görseydik, bu mücadelenin adeta basket karþýlaþmasýna dönüþebileceðini söyleyebilirdik. Kuyt’ýn Fenerbahçe adýna attýðý kafa golü ise maç bitti bitecek derken, Sarý-Lacivertliler’e can simidi oldu.
Çok kaliteli futbol yoktu, kaçan goller çoktu. Yazýnýn baþlýðýnda belirttiðim gibi beceriksiz ayaklar maça damgasýný vurdu. Fenerbahçe’de iyi oyuncu arayýp bulmak istiyorum, hiçbiri standartlarýn üzerine çýkmadý. Vasatýn kol gezdiði bir Fenerbahçe’yi izledik Kayseri deplasmanýnda. Her iki takým girdiði pozisyonlarý deðerlendirseydi belki maçýn kalitesi de artabilirdi. Kýsacasý Türk futbolunun ne kadar istikrarsýz olduðunu, sýralamadaki takýmlarýn bir var bir yok olmasýyla görüyoruz.