İbrahim Güneş
İbrahim Güneş
Tüm Yazıları

“Bedava peynir”

Şimdi bu nasıl başlık diye düşünmüş olabilirsiniz...

O yüzden meseleyi biraz açayım isterseniz.

Ankara merkezli 21 ilde "Smart Trade Coin" isimli sözde kripto varlık alım/satım platformuna polis operasyon yaptı. "Sıfır Risk İle Yüksek Kazanç" vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği iddiasıyla 127 kişi gözaltına alındı. Operasyonda esas dikkat çekici olan mevcut kullanıcılara yeni kullanıcı getirmeleri halinde kazanç vaadinde bulunup "Saadet Zinciri" sistemi oluşturanların kazandığı para...

Şimdi sıkı durun...

Tam 32 milyar lira...

Ekibin kısa sürede bu kadar çok büyük bir parayı toplamasına mı şaşıralım.

Kazandığı parayı kar hırsıyla bu çetelere kaptıranların haline mi bilemiyorum?

Zira Titan Saadet Zinciri'nden,

Çiftlik Bank'a, Thodex'e sayısız örnek var.

Yüzlerce haber yapıldı, filmleri çekildi.

Buna rağmen hala koşup koşup parasını bu şebekelere teslim edenler var. Ben gerçekten anlamakta zorlanıyorum.

Bu kısa yoldan köşeyi dönme zihniyeti daha ne kadar dolandırılacak?

Kimse bu kayıplardan ders almıyor mu?

Neyse sözü uzatmadan biz bir kez daha bu kriptocuları, saadet zinciri hayalperestlerini uyaralım.

"Bedava peynir fare kapanında olur"

YAPAY ZEKA MGK MASASINDA

Teknoloji baş döndüren bir hızla ilerliyor.

Özellikle de yapay zeka, insanlığın önemli bir sınavı olacak gibi görünüyor.

Türkiye çığır açan teknolojiler çağında trene binmeyi başardı.

MGK açıklamasındaki şu satırları dikkatle okumakta fayda var.

"Yapay zekâ alanında kaydedilen ilerlemenin, insanlık tarihinde yeni bir merhaleye geçilmesini mümkün kılabilecek büyük fırsatlar sunduğuna; bununla birlikte, bahse konu sahadaki potansiyelin birtakım sınamaları ve siber alanda oluşan yeni tehditleri de beraberinde getireceğine dikkat çekilmiştir."

Özellikle de yapay zeka konusuna kafa yoran ülkeler arasında olmak ciddi anlamda önemli. Bu yüzden Teknofest Kuşağı'nın her şartta desteklenmesi, yollarının açılması aşılanan özgüvenin güçlendirilmesi gerekiyor. Tabii sadece teknolojik anlamda değil bu gençlerin zihinsel anlamda da yerli ve milli bir ruhla atalarının izinden gittiğini hissetmesi, bu bilinçle yetiştirilmesi çok kritik önemde. Zira aksi durumda daha fazla parayı verenin peşinden giden, ülkesini terk eden yüksek donanımlı ama milli şuuru zayıf bir nesli kaybetme riskimiz çok ama çok yüksek olur. Bu yüzden Selçuk Bayraktar'ın 29 Mayıs İstanbul'un Fethi klibini izlemekte, izletmekte fayda var... Gençlere hayatta her şeyin para olmadığını da ileri teknoloji ve ilimle birlikte aşılamalıyız...

EFES 2024-NİJERYA'DAKİ TÜRKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Seçkin Gözlemci Günü'ne katıldığı Efes 2024 tatbikatı yine nefes kesen görüntülere sahne oldu. Özellikle yerli ve milli silahlarımız, savunma sanayisindeki kabiliyetlerimiz dikkat çekti.

Erdoğan, "Envantere yeni giren yerli ve milli sistemleri tatbikatta kullanma fırsatı buluyoruz. 33 farklı silah, araç ve sistemin ilk denemesini yapacağız" diye bu durumu ifade etti. Ancak bunun yanı sıra müşterek harekat kabiliyeti ile tüm bu sistemleri başarıyla kullanabilen güçlü ve yüreği vatan sevgisiyle çarpan evlatlarımızın olması en büyük güvencemiz. Artık herkes biliyor ki, Suriye ve Irak'ta sadece PKK/YPG ile değil ABD ve İsrail ile de mücadele ediyoruz.

Zira Erdoğan, grup toplantısında İsrail'in yayılmacı politikaları için bakın ne söylemişti.

"Bu coğrafyada yaşayan herkes şunu çok iyi bilmeli ve anlamalıdır: hiç kimse, hiçbir ülke, hiçbir devlet güvende değildir. Bunu, açık söylüyorum, Türkiye de dâhildir. Bu barbarlık Gazze ile sınırlı mı zannediyorsunuz? Asla ve asla kan içmeye doymayacaklar."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgesindeki caydırıcı gücü ve son 10 yılda artan çarpan etkisi taraflı, tarafsız herkesin dikkatini ve takdirini çekiyor. Bu süreçte Türkiye'nin özgüveni artarken savunma ve güvenlik alanında önemli başarılara da imza atılıyor.

Örneğin Nijerya'da yol güvenliğini ilk kez bir Türk firması sağlayacak. Asisguard Genel Müdürü Mustafa Barış Düzgün'ü, ne tanırım ne de firmayla bir irtibatım var. O yüzden gönül rahatlığıyla bu satırları yazıyorum. Zira ben kendi adıma gurur duydum. Bakın Düzgün, Nijerya'daki faaliyetlerde hangi Türk firmalarıyla çalıştıklarını söylüyor.

"Nijerya'ya bu sene sonunda teslim edeceğimiz çok kapsamlı ürünler var. Sistemlerin sistemi diyebiliyoruz buna. HAVELSAN'ın ürettiği BAHA, STM'nin ürettiği TOGAN, Nurol'un ürettiği zırhlı araç YÖRÜK, bizim kameralarımız, bizim silahlı insansız hava aracı SONGAR ve bunun altında bizimle beraber yaklaşık 10 alt yüklenici firma buraya ürünlerini teslim etmiş olacak."

Aynı gün bir Türk firması ABD Teksas'ta top mermisi üreten fabrika açılışı yapıyordu.

Tüm bunlar Türkiye'ye katma değer olarak dönüyor. Varsın birileri yerden yere vurmaya, hor görmeye, küçümsemeye devam etsin. Kervan yürüyor. Ve güzel günler Türkiye'yi bekliyor. Hele az sabır...

PENSİLVANYA ŞER KAMPI

FETÖ'cüler birbirini darbe yapmakla suçluyor.

FETÖ elebaşı nerede, sağlığı nasıl diye soruyorlar.

Kaos hakim belli ki ABD "Bunlar artık bizim işimize yaramaz" demiş.

Ne de olsa deşifre olan casus ya ölüdür, ya hapiste, ya emekli ya da çöpte...

Burada dikkat çekici olan FETÖ çocuğu Enes Kanter'in videosu...

110 milyon dolarını FETÖ'ye kaptırmış.

"Kirada oturuyorum ama pişman değilim" diyor.

Bir de övünülecek bir şeymiş gibi "Kardeşim annem için birkaç dolar istediği yollamadım" diyor. Hatta annesine "Akşam Pazar dağılırken alışverişe git. Daha ucuz olur" önerisinde bile bulunmuş. FETÖ'nün karanlık yüzü belli ki Enes Kanter'de vücut bulmuş. Bu arada Pensilvanya'daki şer kampının bahçesindeki mezar yeri gibi kazılmış noktalar dikkat çekti. Bir de Fetullah Gülen için kazılmış açık tutulan mezar olduğu görüldü. Terör örgütü elebaşları, Gülen'in cesedini Türkiye'ye getirmeye cesaret edemeyecek gibi görünüyor.

ERDOĞAN NE SÖYLEDİ

AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı "Türkiye'nin ortak aklı" sloganıyla başladı.

Erdoğan açılış konuşmasında kesin bir değişim vurgusu yaptı.

Siyasette normalleşme sürecini CHP Genel Başkanı Özel'i ziyaret ederek devam ettireceğini belirtti.

Ama Cumhur İttifakı'nın "Kırmızı Çizgileri"ni, "Ulusal güvenlik ve terör konusunda taviz yok" diyerek de hatırlattı.

Erdoğan, Hem MHP'yi kırmamaya hem de CHP'deki DEM'lenme etkisini azaltmaya çalışıyor. Bakalım CHP Genel Başkanı Özel buna cesaret edebilecek mi?