Ýbrahim Güneþ
Ýbrahim Güneþ
Tüm Yazýlarý

Behzat Ç'ye yakýþmadý

Kitabýn ortasýndan konuþalým.

Ben Behzat Ç'ye yakýþtýramadým.

Ne de olsa dizide FETÖ'cü polislere karþý Behzat amirim okkalý küfürler savuruyor, millete devlete sahip çýkýyordu.

CHP'li Etimesgut Belediye Baþkaný Oyuncu Erdal Beþikçioðlu, 15 Temmuz Þehitlerini Anma Töreni için "Gerek yok" dedi.

Gerekçesi "Valilik ve Kaymakamlýk anma töreni yapýyor" þeklinde...

Ancak Behzat Ç'nin, Kabotaj Bayramý, Satranç Günü gibi etkinlikleri yaparken, eðlenceli konser, dans gösterilerine bolca bütçe harcarken 15 Temmuz Anma programlarýný gereksiz bulmasý beni üzdü.

Ne de olsa anti emperyalist bir karakteri vardý.

Üstelik hiçbir vaatte bulunmadan Etimesgut Belediyesi'ne baþkan oldu.

Kasayý dolu teslim almasýna karþýn üstüne bir milyar lira daha borçlanma yetkisi aldý. Yani anma programýný yapmamak için tasarruf tedbiri gibi bir bahaneye sýðýnmasý da akla yatkýn deðil. Durum böyle olunca akla CHP'nin eski söylemleri geliyor. 15 Temmuz darbe giriþimi için "Kontrollü darbe, darbe tiyatrosu" söylemlerini unutmadýk... Belli ki Behzat Ç de CHP gibi milletin tanklarý elleriyle durdurmasýný itibarsýzlaþtýrmak, unutturmak istiyor.

Benim bu konuda söyleyebileceðim tek bir cümle var

"Unutma, unutursan ölürsün!"

SOL ÞÝDDET KAMERADA

Türkiye Komünist Partisi son seçimde binde üçlük bir baþarý yakaladý!

Sonra parti bölündü. Yaklaþýk 2 bin üyesi bulunan

Türkiye Komünist Hareketi ile partililer arasýnda mal bölüþüm kavgasý çýktý. Koca koca adamlar, kadýnlar, mal kavgasýna tutuþtu.

Sol þiddet kameraya yansýdý.

Zira Türkiye Komünist Hareketi Genel Baþkaný Aysek Tekerek'in de aralarýnda bulunduðu grup elinde sopalarla Bakýrköy Þubesi'ni bastý.

"Açýn kapýyý kýrarýz" tehditleri ve gerilimden sonra þubede bulunan bazý eþya ve tabelayý da alýp olay yerini terk ettiler. TKP güvenlik kamerasý görüntülerini ve kendi çektikleri videolarý paylaþýp, baskýna tepki gösterdi.

Takdir sizin ama daha binde üçlük baþarýda bile birbirine düþenlerin, mal bölüþümü kavgasý için sopalarla parti basanlarýn siyaset anlayýþý memleketi nereye götürür bilemedim...

394 DOSYA VAR, BAÞKANLAR YOK

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel, esiyor gürlüyor. "Biz belediye seçimlerini CHP'li eþ dost akrabayý doldurmak için kazanmadýk. Ýzin vermem" diyordu. Sonra 394 dosyanýn disiplin kuruluna sevk edildiðini öðrendik. Bir an için Özel, partiye aðýrlýðýný koyuyor. Nepotizmle savaþýyor diye düþündük. Ama sadece bir an tabii...

Zira sonra anlaþýldý ki o 394 dosyada daha fizibýl kimseyi bulamadýðý için kayýnçosunu, baldýzýný, yeðenini, hýsým akrabayý belediyeye dolduran, hatta onlara kadro açmak için CHP'lileri dahi iþten çýkaran baþkanlardan bir tanesinin bile ismi yok.

Peki kim var derseniz?

CHP'deki deðiþim! sürecinde Kýlýçdaroðlu yanlýsý tavýr alan Samsun Atakum Belediyesi'nin eski CHP'li Baþkaný Cemil Deveci var.

Zaten kulislere yansýyan bilgilere göre 394 dosya meselesi Kýlýçdaroðlu yanlýlarýný endiþelendirmiþ.

Tasfiye ediliyoruz korkusu yaþanýyormuþ.

Bu yüzden Kýlýçdaroðlu'nun kapýsýný aþýndýranlarýn sayýsý artmýþ.

Zira Kýlýçdaroðlu'nun parti delegeleri arasýnda halen 450 civarýnda kemik oyu olduðu iddia ediliyor. Yani CHP'de herkes Kýlýçlarýný biliyor.

Bu arada bir küçük not. Kazandýran ceketi CHP Genel Baþkaný Özel'den sonra Ýmamoðlu da giydi. Ancak Edirne'den paylaþýlan fotoðraflara, Özel'in yaptýðý acýkmalara bakýlýrsa kazandýran ceket Ýmamoðlu'nun üstüne pek oturmamýþ gibiydi. Zira Özel, az daha 2028'de Cumhurbaþkaný Adayý CHP Genel Baþkaný olmalý diyordu.

"CHP Ge" dedi ama Genel Baþkan diyemedi. Zira o sýrada Ýmamoðlu elini koltuðun kenarýna koyuverdi. Günün Manþeti'nde o anlar yorumlanýrken manþet de manidardý. "CHP'de elim sende" oyunu manþeti aslýnda tüm meseleyi anlatýyordu. Zira Ýmamoðlu, Edirne Belediye Baþkaný'nýn makamýnda "Özel'e elim de gözüm de üzerinde" mesajýný nazikçe veriverdi.

NATO SAVAÞINI TÜRKÝYE ÖNLEYEBÝLÝR MÝ?

Güçlü liderin ne kadar kritik olduðunu Ukrayna-Rusya Savaþý'nda net bir þekilde gördük. Þimdi ABD'deki NATO Zirvesi'nde Rusya'ya savaþ açmanýn yolu aranýyor. Ve bu korkunç senaryonun önündeki en büyük engellerden biri Türkiye...

Cumhurbaþkaný Erdoðan, ABD'ye giderken net mesajlar verdi.

"NATO'nun Ukrayna'yý desteklemek için atýlacak adýmlarý tasarlarken savaþýn tarafý haline getirilmemesi yönündeki ilkeli duruþumuzu muhafaza ediyoruz."

Ýþte bu ifadeyi kullandýðýnýz zaman Suriye'de karþý karþýya geldiðimiz iki buçuk ülke mutsuz oluyor. ABD, Ýngiltere, Fransa NATO'nun egemen güçleri... Türkiye ise güçlenen ordusu ve savunma sanayisi ile belkemiði durumunda bu yüzden çetin bir mücadele süreci bizi bekliyor. Bu mücadelede Cumhurbaþkaný Erdoðan'a güveniyoruz. Zira NATO'da Rusya-Ukrayna arasýnda barýþ isteyen yegane lider Erdoðan...