Bekçi Murteza’nın düdüğü

İş yerinden arkadaşlarla Kasımpaşa kapalı tribününden izledik maçı. Tribünde yazdığına göre "Semtlerin efendisi, Efendilerin semti"nde oynadı Trabzonspor maçını. Maç bitiminde soyunma odasına mutlu giden takım Kasımpaşa oldu. Kasımpaşaspor'un galibiyetine gölge düşürecek söz söylemek haksızlık olur.  Kasımpaşa galibiyeti hak eden iyi bir futbol oynadı.  Şunu da kabul etmek gerekir ki 90 dakika boyunca takdir haklarını ev sahibi lehine kullanan ve düdüğünü Bekçi Murteza gibi öttüren bir hakem vardı sahada. Buna rağmen 3-2 ev sahibinin üstünlüğü ile sonuçlanan maçta hakem biraz ortada bir yönetim gösterse, Olcan bencil olmasa ve Soner maça ilk 11 de başlamasa sonuç böyle olmazdı diye düşünüyorum. Olcan'ın Henrique'ye vermediği için kaçırdığı beraberlik golü onun enfes frikik golünü gölgelemeye yetti de arttı bile. Hakem Yankaya, yanını gösterircesine İstanbul'un büyük takımlarına çalarken korkulan ne kadar düdük varsa hepsini Trabzonspor aleyhine çalmakta pek bir özgür davrandı. Bir tek Trabzonspor'un penaltısını çalamadı.

Öteki olmak ve müesses nizamı rahatsız etmek böyledir işte. TFF'yi protesto eden eylemlerin dozu arttıkça Trabzonspor'da da kırmızı kart görenlerin sayısı artıyor. Aradaki koreleasyonu çözebilen beri gelsin. Aykut Demir'in itirazları nedeni ile aldığı kartın rengi kırmızı olunca aklımıza Emre ve Caner düştü nedensiz! Bu arada Aykut'un da oldukça sorumsuz ve lakayt davranışları olduğunu söylemeden de geçmeyelim. Maçın başlaması ile birlikte Kasımpaşa'nın kenarda ısıttığı futbolcuları görünce, maçta çok eleştirilen Mustafa Reşit Akçay'ın oyuncu değişikliklerindeki zamanlama ve tercih hataları yine gündeme oturdu. Bekçi Murteza'nın düdüğü dedik ya. Hakikatten öyle çaldı düdüğünü Özgür Yankaya. İstanbul takımlarına çalmakta nefesinin yetmediği düdüğü, Trabzonspor aleyhine öttürdükçe öttürdü.

Dedik ya "Semtlerin efendisi, Efendilerin semti”nde oynadı Trabzonspor maçını. Oyuncular, M. Reşit Akçay ve Şota başta olmak üzere sahada ve saha kenarında her şey efendice oldu ama sahada 2010-2011 sezonundan kalma bir Bekçi Murteza vardı.

Murtezalığı ve Bekçiliği değil ama İstanbul takımlarına çalmakta nefesi yetmeyen düdüğü Trabzonspor aleyhine kılıç gibi kullanması ağrımıza gitti.

Sizin mi? Sizin, 3 Temmuzdan beri hiçbir şey ağrınıza gitmiyor. Çalın bütün "Yan"lı düdükleri, verin kırmızı kartları, lehte penaltı çalmayın, verin en ağır cezaları, budayın kolunu kanadını bu takımın. Bir güne bir gün nedamet gösterip şefaat istersek namerdiz...