Beko haksız mı?

Beko, Basketbol Ligi’ne adını ve parasını vermişti şimdi geri çekti. Türkiye’nin dünya üzerinde en fazla tanınan markasıdır Beko. Tanıtım için bu sponsorluğa ihtiyacı yoktu ama Beko’nun ödediği paraya basketbolun ihtiyacı vardı. Dikkat ettiyseniz Ülker, Telekom gibi dev firmalar yavaş yavaş hem futbol hem de basketbol sponsorluklarından ve reklamlarından çıkıyorlar. Peki niye diye mi soralım yoksa aslında olanı mı yazalım. Doğrusu olanı yazmak...

***

Spor dostluk ve kardeşliktir değil mi? Milli Takım kalecisi Volkan sahada tartıştığı Kasımpaşalı bir futbolcuyla kavgayı saha dışında da ve uzun süre sürdürdü değil mi?

Kasımpaşa Kulübü de son derece hatalı bir karar vererek tesislerinin kapılarını Milli Takım’a kapattı.

Fenerbahçe’nin sivri dilli Genel sekreteri Mahmut Uslu protokol tribününde bir Galatasaray üyesinin fiziki müdahalesine maruz kaldı.

Galatasaray, Basketbol’da final maçına çıkmadı.

Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki kan davasının etkileri sınırları aştı.

Tribünlerde küfürün bini bir para.

Avrupa Kupası’na hangi takımlarla katılabileceğimizi bile tam olarak bilmiyoruz. Çeşitli kulüplerin taraftarları tuttukları takımların idmanlarını basıp futbolcuları tehdit etti.

Milli Takım kampında arkadaşlarına silah çeken futbolcu olduğunu öğrendik.

Tüm bu listeye kişisel egolarını tatmin peşinde koşan yöneticileri ekleyin. Sponsorluktan ve yayın gelirlerinden gelen paraları savuran, tribünlere kendi cebinden harcıyormuş gibi hava atan, birbirlerini mafya ağzıyla tehdit eden yöneticiler.

Futbol programlarındaki küfürlü tartışmalara müdahale etmek zorunda kalan Gençlik ve Spor Bakanlığı...

Böyle bir tabloya para verilir mi?

***

Digiturk, vergiler ve Federasyon payını da katarsak maç yayınlarına yılda yaklaşık 450 milyon dolar para ödüyor.

Bu tartışma, bu düşmanlık ve yönetim anlayışı bu tribün yapısı ve en önemlisi bu futbol kalitesi için fazla bir para bu. Neye istinaden söylüyorsun diyeceksiniz, futbol değerimiz yayın geliri değerinin daha altında.

Büyük nüfus, gelişen ekonomi,futbol tutkumuz şimdilik faturaya katlanmayı sağlıyor ama bu gemi böyle gitmez.

Giderse de bir daha asla böyle bir değeri bulamaz...