Ben Galatasarayım

Maçın ertelenmesine hepimiz haklı gerekçelerle tepki göstermiştik. Bunda da bir hayır varmış. Real Madrid, Kopenhag’ı 2-0 yenmesi sonrası Avrupa vizesini alan G.Saray oldukça rahattı. Yapabileceklerine inandılar, kenetlendiler çamurun içinden altın gibi bir tur çıkardılar. Geçen sezon grup biraz daha dişe göreydi, ancak Real Madrid ve Juventus’un olduğu gruptan çıkmak gerçekten de büyük bir zafer. Çeyrek finali, yarı finali görür mü bilinmez futbol bu, ancak G.Saraylı futbolcular gerçekten beyaz bir sayfa açtılar.

Kim ne derse desin bu takım Avrupa’ya alışık bir kimlik. Ne saha şartı, ne rakip, ne de form grafiği. Her şey bir tarafa Galatasaray’da büyük maçları alabilecek yürek var. Önce bütün futbolcuları kutluyorum. Sonra Mancini’nin geldiğinden bugüne kantara vurulduğunun üzüntüsünü yaşıyorum. Demek Mancini’ye de süre tanımak lazımmış. Demek takımın da hocasını dinlemesi lazımmış. Futbol öyle bir oyun ki içinde bütün ihtimaller var. O ihtimaller sadece takımdaki oyuncu kalitesi değil, hocanın marifeti değil, yönetimin kurduğu kadro değil. Her şey. Çamurundan, karına, rakibinden, kısmetine her şey.

Galatasaray mükemmel bir iş başardı. Olmazı oldurdu. Mucizeyi saçının telinden yakaladı! Sahanın çok ağır oluşu hem kar hem zarardı.

Maçın bir gün önceden yarım kalması, bugün 31.dakikadan başlaması da bir avantajdı. Dün oynansa belki Sneijder fizik olarak son dakikaya kadar sahada kalamayacaktı. Drogba’nın yaşı derken sonuçtaki büyük performansı da Galatasaray için inkar edilemez bir avantaj. Umut Bulut’un oyuna sonlarda girişi ve uzun topunu Drogba’nın Sneijder’e indirişi,  Sneijder’in iğne deliğinden topu geçirişi sadece Galatasaray’ı değil, yüreğinde futbol aşkı olan, yüreğinde verilen emeğe ayrılacak değeri olan herkesi havalara zıplatacak bir mutluluktu.

Takımın iyisi kimdi deseniz birini ötekinden ayırmam mümkün değil. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki Galatasaray Juventus’tan çok daha iyiydi. Juve’nin ihtiyacı bir puandı onu bile alamadı. Galatasaray puanın üçünü birden kaptı. Bundan daha mükemmel bir üstünlük olur mu?

Bu maçtan çıkartılacak bir ders daha var; Maç sonunda golü yiyen Buffon’un Sneijder’i sarılarak tebrik etmesi de çok güzel bir fotoğraftı.

Bu maç tarihe geçti. Galatasaray Juventus’u ezdi geçti. Tevez, Vidal, Buffon.

Galatasaray on üzerinden on. Tribünlerde taraftar sahada Cim Bom sahada adeta haykırdı;

Ben Galatasarayım! Ben Avrupalıyım! Ben Arsenal’e, Real’e Juve’ye kolay kolay pabuç bırakmam! Beni kar da durduramaz, rüzgar da, fırtına da...

Ben Galatasarayım!