Ben Onu Çok Sevdim

Atv bu sene son derece iddialı bir diziyi yayına sokacak, adı “Ben onu çok sevdim”Merhum Adnan Menderes’in hayatından kesitler anlatılacak bu dizide. Dizi yayına girmeden başlayan bir “tartışma çıkar mı?” tartışması var.

Öyle olacağını hiç zannetmiyorum zira Adnan Menderes bugüne kadar hiç bir robot gibi tanıtılmadı kamuoyuna. İnsanlar Adnan Menderes’i Türkiye için yaptıklarıyla değerlendirdiler çoğunlukla... Yeni sezonun konuşulacağı ve izleneceği kesin bir işini daha başlamadan ürkütmemek lazım...

Bilgi-analiz farkı...

Ekranlarda 3 tür yorumcu var. Birinci ve en çok görülen tür, bilgi satanlar. Google hafızasından alınan birkaç ilginç detay üzerine dikkat çekmek mümkündür.İkinci grup daha çok komplo teorileri üzerinden yürür.

Önce bir komplo teorisi kurar sonra hem stüdyo hem de ekran başındakileri bu teoriye ikna etmeye çalışırlar. Bir de üçüncü grup vardır,sahip oldukları bilgileri kullanarak analiz yaparlar. 24 Tv’de, Moderatör Beyza Hakan’ın saatinde Star Medya Grubu Başkanı Mustafa Karaalioğlu’nu izledikten sonra geldi bunlar aklıma. CHP Heyeti’nin Mısır ziyaretini “dış politikayı, iç politika malzemesi yapma eğilimi var” diye özetledi. Suriye ve Irak’tan sonra Mısır’da darbe yönetimini ziyaretin içeride çok eleştirilen CHP’nin daha çok eleştirilmesine neden olacağını söyleyerek bitirdi.

Kısa,net, fikri cümle arasına sıkıştırmayan bir analiz... Üstüne üstlük her olayın ardında bir uluslararası komplo arama çabasına girmeyen bir gerçekçilik. Analize iyi örnekti doğrusu...

Ne bekledim ne oldu?

Balçiçek İlter, Ankara kökenli bir gazeteci. Ahmet Çakar’ı yayına alacağını duyunca, Çakar’ın Ciner Grubu’nun bir diğer kanalı Show Tv’de yarışma sunacağı aklıma geldi, promosyon mu diye düşünüp,ekran karşısına geçtim.İlter dersini iyi çalışmış, Çakar’ı güzel konuşturdu.Çakar zaten tam bir televizyon figürü,daha önce de yazmıştım, nasıl reyting alınacağını biliyor ve ona göre davranıyor.

Programlarda girdiği hallere dair “rezillik” özeleştirisi bence güzeldi. Sevimli bir adamın, kendisi antipatik gösterme başarısını bize fark ettiren bir program oldu.