Benim bu sezon da favorim Beşiktaş..

Galatasaray’ın, Östersunds takımına karşı almış olduğu yenilgi, hem Türk futbolu hem Sarı-Kırmızılı camia için hazin bir sonla, elenmeyle noktalandı. İsveç takımı ‘köy takımı’ olarak nitelendirildi. Ama ortaya koydukları futbol, köy takımı filan görüntüsünde hiç değildi. Harika bir takım oyunu içinde çabuk hücuma çıkıp, sağlam savunma karakterleriyle Galatasaray’ı elediler. Şimdi gözler Fenerbahçe’nin oynayacağı 3. Ön Eleme maçına çevrildi. Sturm Graz ile 27 Temmuz’da deplasmanda oynanacak bu maçı Fenerbahçe’nin nasıl bir sonuçla kapayacağını merakla bekliyoruz. Fener, hazırlık maçlarında beklenen düzeyde gözükmedi. Örneğin Van Persie’yi, Aykut Kocaman kucaklamasına rağmen hâlâ bana göre Hollandalı, ilk önce elmas, sonra altın, Fenerbahçe’de ise teneke haline dönüştü. Altını çizerek söylüyorum ki, Fenerbahçe iyi bir golcü alamazsa işi hiç de kolay olmayacak. Sarı-Lacivertliler, elindeki bazı oyuncuları satmak istiyor. Kjaer ile Skrtel’den birisi Avrupa takımlarından birine gitmek istiyor. Sözleşmeleri devam ederken böylesine iki önemli futbolcudan birini elden çıkartmak çok doğru değil bence.

Feyenoord ısrarlı bir şekilde Van Persie’yi istiyor. Ver gitsin be kardeşim. Ondan gelecek hayır Allah’tan gelsin. Üstüne üstlük Fenerbahçe’nin kendisine vermiş olduğu rakamlar bir hayli yüksek. Feyenoord’a verirlerse bu rakamlardan kurtulurlar. Hollanda kulübünden alacakları parayla da kâr hanesine geçerler. Fenerbahçe’de şu ana kadar bir sürü oyuncunun transfer için adı geçiyor. Ama henüz beklenen golcü bir santrforu sahiplenemediler.

Beşiktaş ise hâlâ kadro zenginliğine sahip. İlk hazırlık maçını Uzakdoğu’da yaptıktan sonra, şimdilerde İspanya turuna çıktılar. Benim bu sezon da favorilerimin başında yine Beşiktaş geliyor. Galatasaray Avrupa’ya veda ettikten sonra İgor Tudor tartışılır hale geldi. Tudor da yanlışlar yaptı. Takımın çok önemli futbolcularını saf dışı bırakarak içi boşalmış ıstakoz haline döndürdü. İyi sonuçta almazsan o zaman tartışılırsın İgor Tudor efendi.