Benim de başıma geldi işte...

Kapıcı Cafer tiplemesini hatırlar mısınız? Bizimkiler dizisinde Ercan Yazgan’ın canlandırdığı karakterden söz ediyorum.

O dönem kapıcılar itiraz etmişlerdi bu duruma, bizi ve mesleğimizi kötülüyor diye. Daha sonra buna benzer bir sürü tartışma yaşandı.

En son Atv’de ekrana gelen Kertenkele dizisi için yaşanan “sahte imam” tartışmasını hatırlarsınız. Gereksiz tartışmalar bunlar aslında.

Mesela tüm dünyada fırtınalar estiren 24 dizisinde ülkesini Rusya ile savaşa sokmak için ihanet sayılacak işler yapan ABD Başkanı tiplemesini ya da aynı dizinin bir başka sezonunda ruh hastası olarak senaryolaştırılan First Lady karakterini izlemiştik.

Her meslekte işini iyi yapan, kötü yapan, işinin sağladığı görevi kötüye kullananlar vardır.

Benim başıma gelen bu değil ama alınganlık açısından bir benzeri...

***

Perşembe günü, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın imzaladığı ve maç yayınları sırasında reklam yasağı getiren düzenlemeden söz etmiştim.

Bu sezon uygulanacak olan düzenlemeye dair neden imza atılmadı, yok  “Digiturk’u Katarlılar aldı” diye bir sürü senaryo uydurulmuştu.

Ben de Başbakan Yardımcılığı imza bekletilmeyen noter makamı değil diye yazmıştım.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar zarif bir açıklama yollamış. Özetle tek işlerinin imza nezareti olmadığını, devletin özel hukuk sözleşmelerinin hukuka uygunluğununsağlanması için yetki devrettiği birimler olduğunu anlatmış noterlerin.

Açıklamayı okuyunca gerek var mıydı diye düşündüm bir süre. İmza bekletmemek dediğim işlemlerin hızlı yapılmasına bir vurguydu sadece. Bazen çok mu alıngan oluyoruz, durup düşünmek lazım...

***

Gazete köşelerinde, televizyon ekranlarında birbirine satılmış, kiralık kalem diye hitap eden medya çalışanları var.

Yani kendi ayağına sıkanların olduğu bir meslek dalının mensubuyum, o yüzden alınganlıkları anlamıyor olabilirim.

Buna karşın yaz sezonunda köşelerinde her türlü turistlik mekanın reklamını yapan medya mensuplarına itiraz edenlerin başında geliyorum.

Yazıya başlarken aklımda tek bir cümle vardı, onunla bitireyim...

Bir işin ne olup olmadığı önemli değil benim için, iş ne olursa olsun bunu iyi ve namuslu olarak yapılmasını önemserim ben.

Böyle düşünen biri olarak da hiç bir meslek dalını aşağılamam...