Benim şampiyon adayım F.Bahçe

Fenerbahçe 8 sezon sonra 17 haftalık maç trafiğinde 41 puan alarak ligin ilk yarısını noktalamış oldu.

Attığı 43 golün yanı sıra iki beraberlik iki de mağlubiyet aldı. Aldığı mağlubiyetlere bakacak olursak, 2-0 önde götürdüğü Torku Konyaspor maçından 3-2’lik yenilgiyle ayrılması ligin ilk maçı itibariyle olağanüstü bir sürpriz oldu. Bu yenilgiden sonra Ersun Yanal “Bizim için lig ikinci haftadan sonra başlıyor” mesajları vermişti. Ondan sonrasında deplasman galibiyetleri üst üste gelince ezeli rakibi Galatasaray da puanlar kaybedince zirveye oturdu. Devre bitiminde ise en yakın rakibi Galatasaray’dan 8 puanlık bir avantajla ligin ikinci yarısını beklemeye başladı.

Kaleci Volkan inanılmaz kurtarışlarıyla takımını ayakta tutanların başında geldi. Gökhan Gönül ve Caner ise biri sağdan biri soldan akınlar geliştirerek galibiyete giden Fenerbahçe’nin yolunu açanlardı. Alves ve Egemen istikrar abidesi gibi iyi savunma yaptılar. Orta sahasında zaman zaman oyun dışı kalmasına rağmen Cristian Baroni, Mehmet Topal, biraz Emre, biraz da Alper’le destekçi oldular.  Hücum bölgesine gelecek olursak, Sow ve Webo golleri sıralarken Emenike ise son maçlarda attığı gollerle takımın lokomotifiydi. Kuyt iyi veya kötü oynamasının yanı sıra iyi bir takım oyuncusu ve istikrar abidesiydi. Gollerin paylaşımına bakarsak; 43 golün çoğunun hücumculardan geldiğini görüyoruz. En büyük katkıyı ise Ersun Yanal takımına inanılmaz kondisyon sağlarken, uzatma dakikalarındaki Fenerbahçe’nin galibiyetleri de bunun tipik göstergesi oldu. Caner’e ayrı bir parantez açmak isterim. Bu sezonki performansı olağanüstü. Attığı bir kaç gol ise parmak ısırtacak güzellikteydi. İkinci yarı deplasman sıkıntısı olsa bile Fenerbahçe derbi maçların hepsini kaybeder diye bir kaide de yok. Şimdiden şampiyonluğun en büyük favorisi Fenerbahçe diyorum.Galatasaray ise zor bir maratondan geçiyor. Bir tarafta Devler Ligi, diğer taraftan kendi ligimiz ve kupamız. Onun için yorgunluk emareleriyle birlikte puan sıralamasında Fener’in ardından ikinciliğe oturması ayrı bir başarı göstergesidir.

Beşiktaş ise lige Biliç’le çok iyi başlayan, çok iyi futbol sergileyip seri halinde maçları kazanırken, Galatasaray yenilgisi ise Kartal’ın kırılma noktası olmuştur. Ve sıralamadaki yerini de lige iyi başlayıp kötü bitirerek dördüncülüğe yerleşmiştir. Maçların 2. döneminde takımları çok zorlu mücadeleler beklemektedir. Bekleyip görelim. Sezon sonunda şampiyonluk bayrağını kaldıran kim olursa olsun alkışlayalım. Yalnız gene de benim favorim, şampiyonluk için şimdiki konumu itibarıyla Fenerbahçe’dir.