Beşiktaş 3 puana daha yakın

Kartal’da sürekliliği olan futbolcular fazla ancak Quaresma’nın oynaması risk oluşturur. Kanarya’da Nani belirleyici olur. Bu maçta Van Persie’ye ihtiyaç var. Temposu ve oyun planı ile Beşiktaş, sistemi belli olmayan Fener’e göre önde.

Beşiktaş’ta, belli bir süreklilikte iyi oynayanların sayısı, F.Bahçe’ye göre biraz daha fazla. Oğuzhan, Sosa, Olcay Şahan, Gökhan Töre bunların başında geliyor. Ancak Veli’nin sakatlığı sonrasında, orta saha mücadelesinde belirgin bir düşüş başladı. Savunmaya katkı sağlamayan futbolcuları sahaya sürdüğünüzde, sıkıntılar başgösteriyor. Bu aşamada Quaresma’nın oynatılmasından yana değilim. Kişisel oyunu bazen ayak bağı oluyor. Necip takımda olmalı.

F.Bahçe’de son haftaların flaş ismi elbette Nani ama, Hasan Ali’nin de müthiş bir yükselişi var. Başkasına yer açmak için ihmal edilmesi durumunda, akıl ve insaf dışı bir tercih olur. Hocasına kırgınlığı performansını arttıran Van Persie’ye, tam da bu sırada ihtiyaç var. Fernandao, geçen sezonki gol krallığının kredisini kullanıyor. Ama nereye kadar. F.Bahçe’deki varlığını sorgulatıyor. Patlama yapması için, Beşiktaş iyi bir fırsat. Ancak takımı ağır oynuyor.

Şenol Güneş daha tutarlı, daha sakin, futbolcuları üstünde çok daha etkin. Pereira ise esprili olmak adına kendi futbolcusunu ve medya mensuplarını alaya alıyor. Hızla sempati ve saygınlık kaybediyor. Oyun kurgusunda Güneş taktisyen, Pereira maceracı. Birisi oyunun gidişatına göre, diğeri kafasına göre müdahale ediyor.