Beşiktaş, artık Güneş açmıyor

Derbideki 3-3’lük Fenerbahçe travmasını atlatmaya çalışan Beşiktaş için Kayseri deplasmanı zordu.. Rakibin son haftalardaki çıkışı Kartal’ın işini kağıt üzerinde zorlaştıracak gibi gözüküyordu..

A Milli Takım’a gideceği açıklanan Şenol Güneş’in takımını ne denli motive edeceği de merak konusuydu.. Şampiyonluk şansı mucizelere kalan ve tek hedefi ligde ikinci sıraya çıkmak olan Siyah-Beyazlılar, mücadeleye baskılı başladı. Ljajiç’in liderliğinde etkili ataklar geliştirdi. Etkili şutlarıyla rakip kaleyi yoklayan Burak Yılmaz’ın öyle bir vuruşu vardı ki, Lung muhteşem çıkardı.

Hikmet Karaman’ın takımı, Beşiktaş’ı durdurmak için kanatları tıkamaya çalıştı, orta alanda da üstlünlüğü ele geçirmek için hamleler yaptı. Caner’in sol kanattan bindirme yaparak kullandığı etkili ortalar sürekli tehlike yarattı. Bunlardan birinde Güven’in aşırttığı topta Atiba, 4 Kayserili’nin arasından dokundu ve fileleri havalandırdı. Ancak Medel-Vida ikilisinin uyumsuzluğunda iki net fırsat yakalayan Kayseri forveti topu kale yerine dağlara taşlara attı..

İkinci yarının başında Güven defansın arkasına sarktı ama topu filelere gönderemedi. Kayseri ise beraberliği yakalamak için saldırdı. Bu baskı da golü getirdi. Kravets öyle bir kafa vuruşu yaptı ki, Karius çaresiz kaldı.. Golden sonra Kartal’ın direnci kırıldı, gardı düştü.. Atiba’nın ikramını Deniz Türüç affetmedi ve Beşiktaş geriye düştü..

Şenol Güneş’in vasat Güven’i oyunda tutması, Roco’yu sahaya sürmesi hataydı. 68’de Güven’in yerine Lens’i sahaya sürdü ama iş işten geçmişti. “Maç bitiyor” derken, şans Beşiktaş’ın kapısını çaldı.. Caner’in orta şut karışımı vuruşu, Kayseri fileleri ile buluştu.. Sonuçta 1 puana ne Beşiktaş sevindi, ne de Kayseri..