Beşiktaş bir adım önde

Türkiye Kupası’nda çeyrek finale kalmak için mücadele edecek on altı takımın hafta sonu oynayacağı maçlar içerisinde Beşiktaş-Fenerbahçe ve Başakşehir-Galatasaray müsabakaları çok zorlu geçmeye aday iki maç olarak görünüyor. Merkez Hakem Kurulu da Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi için elindeki formsuz hakemler içerisinde “daha az formsuz” olanı seçerek, Ali Palabıyık’ı atamış ve çaresizliğini ortaya koymuş!

Başakşehir ile Galatasaray arasındaki mücadeleyi yöneticek olan Mete Kalkavan’ın ise bu sezon başarı ile yönettiği maç yok gibi. Benim anlayamadığım bir husus ise, en son olarak ilk devrenin son haftasında maç yöneten Hüseyin Göçek’in aradan üç lig haftası, üç de kupa haftası geçmesine rağmen MHK tarafından hiç bir maçta görevlendirilmemiş olması! Çok önemli hatalar yapan bazı hakemlerin her hafta maç yönettiği bir ortamda Göçek, adam mı öldürdü de bu kadar zamandır görev alamıyor diye MHK başkanı Yusuf Namoğlu’na bir sormak istedim!

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçın favorisi kim olur diye baktığımızda ise kadro derinliği ve kadro kalitesi olarak ligdeki diğer tüm takımlardan daha iyi olan Beşiktaş’ın ezeli rakibi Fener’e göre bir adım daha önde olduğunu söyleyebiliriz. Yeni transfer Babel’in takıma çabuk uyum sağlayarak katkıda bulunmaya başlaması, Oğuzhan’ın geçen sezonki formuna ulaşması, Cenk’in gol yollarındaki başarısı ve yedek kulübesindeki alternatif oyuncuların fazlalığı Şenol hocanın elini güçlendirirken Siyah-Beyazlı takımı da bu önemli maçı kazanmaya yakın kılıyor. Beşiktaş’ta ikinci yarının ilk maçında iyi bir oyun ortaya koyan ancak son iki müsabakada pek ortada görünmeyen Talisca’nın durumu ise takımı adına gözüken tek olumsuzluk.

Fenerbahçe ise ligin ikinci yarısına kötü başladı ve son olarak Kayserispor deplasmanında dört gol yiyerek darmadağın oldu. Yalnız, Sarı-Lacivertli takımın oyuncuları ve hocası için bu maçın çok önemli olduğunu, alınacak bir galibiyetin tartışmaları durduracağını ve suların geçici de olsa durulacağını, derbi maçların her zaman her türlü sonuca gebe olduğunu da hatırlatmak istiyorum.