Beşiktaş daha iyisini yapmalı

Devler Ligi yarışı ligimizin kalitesini oldukça yükseltti. Beşiktaşlı futbolcuların ciddiyeti kaliteyi arttırdı ve 16’ncı dakikaya girildiğinde skor 2-0’a geldi.

Oğuzhan Özyakup driplingleriyle rakip savunmayı çok zorladı ve karşılığını da attığı pası takip ederek aldı. Veli Kavlak ve Oğuzhan Özyakup’un golleri Kasımpaşa’nın da moralini bozdu ve oyun disiplini bir anda koptu. Aslında disiplin kopunca iki takımda hücum oynamaya başladı ve futbol bir anda güzelleşti.

Kasımpaşa kaliteli ama bir o kadar da istikrarsız takım. O yüzden rakipler maça nasıl hazırlanacaklarını kestiremiyorlar. Beşiktaş golleri erken bulunca kendine gelen güveni ile ilk yarının kesin hakimi idi. Kaleci Tolga tek bir pozisyonla dahi karşılaşmadı.

İlk yarıda Necip ve Oğuzhan’ın sakatlanması Beşiktaş’ın oyununu biraz olsun etkiledi. Maçın sonlarına doğru Olcay da sakatlanıp çıktı. Oyuncu değişiklik hakkı bittiği için Biliç sol eline darbe alan Tolga’yı da mecburen oyunda tutmak zorunda kaldı.

İkinci yarıda oynanan futbola bakınca şahsen Beşiktaş gibi bir takımın bu kadar moralli iken daha etkili hücum ve daha etkili futbol oynamasını beklerdim ama maalesef ikinci yarı bunu göremedim. Beşiktaşlı taraftarlar ikinci yarı beklentilerinin dışında bir futbol seyrettiler. Durum böyle olunca zaman zaman Kasımpaşa atakları etkili olmaya başladı. Özellikle Tunay Torun sağdan bindirmeleri kaleci Tolga’ya zor anlar yaşattı. 

Beşiktaş’ın kadrosunda etkili ve yetenekli futbolcular olmasına rağmen sezon boyunca takımını şampiyonluğa taşıyacak kaliteyi yakalamak için mutlaka yönetimin seneye doğru takviyeler yapması gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi’ne katılabilme yarışında bence iki takımın da herşeyi oluruna bıraktığını gözlemliyorum.

Beşiktaş gelecek sezon Teknik Direktör Slaven Bilic’le devam edilecekse mutlaka ses getirecek sahada ve medyada öne geçirecek futbolcuyu fiyatına bakmadan takıma katmak gerektiği ortada. Ancak Fikret Orman bu sene transfere fazla para harcadığını ikide bir söylüyor. Demekki seneye daha az harcayacak!