Beşiktaş eksik değil, tamdı!

Maç öncesi fotoğrafa baktığımızda Beşiktaş sakat ve cezalılarla dolu. Mevcut kadroda ilk 11’de oynayan 6 futbolcu yok. Siyah-Beyazlı ekip ilk 15 dakika rakibine üstünlüğünü kabul ettiremedi. Bu bölümde hafta içi polemiklerin odağındaki isim olan Demba Ba iki net fırsat buldu ama netice elde edemedi.

Bundan sonra dizginleri eline alan Beşiktaş’ta her zamanki gibi sahneye Talisca çıktı. Caner’in güzel ortasına aynı güzellikte kafa vurarak fileleri havalandırdı. Beto’nun bu golde yapacağı bir şey yoktu. Golden sonra Kartal oyunu istediği gibi yönlendirdi. Direnci kırılan Göztepe sahasına hapsoldu.

Beşiktaş’ın baskısının iyice arttığı dakikalarda Medel sert bir vuruşla Göztepe filelerini sarsarken tribünleri çılgına çevirdi. Sol bek Adriano dün akşam sağ bekti. Necip uzun süre sonra ilk 11’de Medel’in yanında.

Solda Babel ve Caner etkili, sağda Lens diğer maçlara oranla daha çalışkan. İleride Negredo gösterişsiz oynuyor ama takım futboluna katkısı var. Defansta ise Pepe ve Tosic rakip atakları savuşturmak için epeyce ter döktü.

İkinci yarıda Beşiktaş tempoyu düşürmeden oynamaya devam etti. Göztepe ise tüm riskleri alıp açık oynadı. Bu da Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürdü. Tosic’in kafa golüyle skoru 3-0 taşıyan Siyah-Beyazlılar net bir galibiyetin altına imza attı.

Göztepe’nin attığı golde ise defansın bir anlık hatasını gözardı etmemek gerek. Daha sonra Demba Ba ise şutuyla üst direği kırıyordu. 90 dakikanın kalanına baktığımızda, Larin oyuna girdi ve Siyah-Beyazlı formayla çıktığı ilk maçında golünü atmayı başardı. Babel ise pastayı golüyle süsledi.

Futbol güzel, goller güzel, tribünler güzel. Beşiktaş şampiyonluğa olan inancını dün gece bir kez daha taraflı tarafsız herkese gösterdi.